Uw portefeuille in vogelvlucht
De mobiele app van het Gentse Delta is de allereerste die gebruikers een realtime overzicht biedt van al hun beleggingen. Er zijn 3,5 miljoen gebruikers in 115 landen.
De koers van aandelen, fondsen, trackers en cryptomunten, of de stand van de S&P 500 en de Nasdaq 100: gebruikers kunnen de evolutie van al die financiële activa en indexen realtime volgen via de app van het Gentse Delta. Nicolas Van Hoorde lanceerde de applicatie eind 2017. Oorspronkelijk richtte Delta zich hoofdzakelijk op meer dan 11.000 cryptomunten. Wie munten koopt via verschillende platformen, krijgt met de app een handig overzicht van zijn totale beleggingen.
“Vandaag is Delta een volwaardig fintechplatform”, zegt Van Hoorde. “De app synchroniseert automatisch met meer dan 5.000 banken en brokers, en biedt zo ook een overzicht van aandelen en fondsen.” Kopen en verkopen via de tool is niet mogelijk. “Omdat we die optie niet aanbieden, hebben we geen clearance nodig van de FSMA, de Belgische autoriteit voor financiële diensten en markten”, zegt Van Hoorde.
Delta kan die live feeds en data van externe partners aanbieden omdat het sinds 2019 deel uitmaakt van eToro, een beleggersplatform dat opgericht werd in Tel Aviv en meer dan 25 miljoen gebruikers telt. Van Hoorde geeft toe dat Delta tot nu vooral focuste op banken en brokers uit de Verenigde Staten en Canada, maar daar wordt aan gewerkt. “We breiden de ondersteuning volop uit naar Europa. Binnenkort volgen meer Belgische spelers.”
Van Hoorde vergelijkt de samenwerking tussen eToro en Delta met die tussen Facebook en Instagram. “Het diversifiëren naar investeringen buiten crypto zou moeilijker of trager zijn verlopen zonder de financiële slagkracht van ons moederbedrijf. Maar die overname heeft onze start-upmentaliteit niet veranderd: we blijven innoveren.”
Slim algoritme
Dankzij een geavanceerd algoritme ontvangen investeerders ook nieuws over de verwachte veranderingen in hun portefeuille. De app genereert een nieuwsfeed op de maat van de gebruiker. “Die gepersonaliseerde informatie stellen we samen op basis van berichten van The Wall Street Journal”, vertelt Van Hoorde. “We overwegen ook met niet-Engelstalige media te werken.” In de nabije toekomst wil Delta ook investeringen zoals kunst en vastgoed aan de app toevoegen. Al moeten daar enkele uitdagingen voor worden overwonnen. Van Hoorde: “Het moeilijkste is de waarderingen en de marktprijsevolutie in kaart te brengen.”
Delta heeft al 3,5 miljoen gebruikers in 115 landen, waarvan meer dan 100.000 in België. De ambitie is dat aantal tegen eind dit jaar te verdubbelen. Daarvoor wil het zijn personeelsbestand uitbreiden van twintig mensen nu tot 38 tegen eind 2022. “We vrezen niet meteen concurrentie”, zegt Van Hoorde. “Omdat wij de eerste zijn, hebben we al een grote groep gebruikers. Het zou hen veel moeite kosten om hun zorgvuldig ingevoerde investeringen opnieuw in te voeren in een ander systeem.”
Beleggers kunnen de basisversie van Delta gratis installeren en gebruiken. Wie extra functionaliteiten wil, kan een jaarabonnement nemen voor 60 of 70 euro.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier