Antwerps fintechbedrijf Unbox haalt 12 miljoen euro op

© Unbox
Benny Debruyne
Benny Debruyne Redacteur van Trends

De Antwerpse scale-up Unbox haalt 12 miljoen euro op in een ronde die werd geleid door HSBC Asset Management, de fondsenbeheerder van de Britse bank. De inbreng van de Federale Participatie- en investeringsmaatschappij SFPIM, zorgt ervoor dat het groeibedrijf in België verankerd blijft.

Lees verder onder de video

De Britse bank HSBC gelooft al langer al in het bedrijf. Vorig jaar stak het al 8 miljoen euro in Unbox. Met SFPIM heeft Unbox er nu een strategische partner bij. Het Belgische fonds hoopt dat Unbox kan uitgroeien tot een bedrijf dat de ambitie van België als financiële innovatiehub kan versterken.

Het fintechbedrijf geeft als het ware een geheugen aan geldstromen. Daardoor kun je gesloten systemen maken, waarin dat geld kan circuleren. Denk aan statiegeld, de overdracht van diamanten van de ene naar de andere partners, maar evengoed aan een lokale stadsmunt.

Unbox werd opgericht door Erik Saelens, nadat hij zijn gerenommeerde marketing- en communicatiebureau Brandhome in 2020 had stopgezet. Met het verse kapitaal gaat Saelens op zoek naar nieuwe medewerkers, om daarmee vanuit Brussel de groeifase van de scale-up vorm te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content