Nóg eens een comeback

TIGER WOODS "Ik hoop dat ik voldoende fit raak om nog een paar grote toernooien te spelen." © PGA TOUR

De vraag houdt zowat het hele golfwereldje bezig: maakt Tiger Woods dan toch nog een comeback op het hoogste niveau? Na zijn vreselijke auto-ongeval in februari achtte niemand dat mogelijk. De Amerikaan liep ernstige verwondingen aan het rechterbeen op, en naar verluidt kwam het zelfs dicht bij een amputatie. Maar de jongste weken gonsden de geruchten almaar luider dat het grote golficoon in de nabije toekomst opnieuw zou deelnemen aan grote toernooien.

Woods – die 45 is – spande zich alvast niet in om dat te ontkennen: op Instagram postte hij een video terwijl hij een balletje op de drivingrange slaat. Kort daarna bevestigde de voormalige nummer één van de wereld dat hij komend weekend deelneemt aan het PNC Championship in Orlando, een toernooi op invitatie met twintig levende legendes die samen spelen met een familielid. Net zoals vorig jaar speelt Woods samen met zijn twaalfjarige zoon Charlie.

Het betekent natuurlijk nog niet dat Woods daarmee automatisch zijn ambitie onderstreept om straks weer op het hoogste niveau mee te draaien. Het PNC Championship wordt gespeeld over 36 holes in een scrambleformat: de beste bal van elk team telt mee. Anderzijds geeft de Amerikaan met zijn deelname wel het signaal dat hij in zijn hoofd nog niet klaar is met zijn carrière. Dat bevestigde hij nog eens tijdens een recente persconferentie: “Ik denk niet dat ik ooit nog voltijds in de PGA Tour kan spelen. Dat is de realiteit en ik accepteer ze. Maar ik hoop wel dat ik voldoende fit raak om nog een paar grote toernooien te spelen”, zei Woods. Hij is dus van plan de legendarische Ben Hogan te evenaren, die na een bijna fataal ongeval met de auto in 1946 nog verscheidene grandslamtoernooien won.

Het PNC Championship leert ons ongetwijfeld meer over de fysieke conditie van de Amerikaan. Naar eigen zeggen is Woods al blij dat hij nog leeft. “Ik ben erg dankbaar dat iemand daarboven voor me zorgt. Het is een klein mirakel dat ik nog kan golfen. Ik weet nog lang niet zeker of ik met mijn been nog op het hoogste niveau zal kunnen spelen, maar dat doet er niet toe. Ik hoef geen toptoernooien te spelen om van het leven te genieten”, zei hij in een filosofische bui.

In het meest optimistische scenario is sprake van een deelname aan de Masters van Augusta in april volgend jaar. Andere bronnen hebben het veeleer over de 150ste editie van de British Open, die in juli 2023 wordt gespeeld. Maar zo ver kijkt Tiger Woods nog niet vooruit. Nu wil hij eerst van elk moment genieten in het PNC Championship.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content