Met Ford Pro is de elektrische toekomst nu al begonnen

Ford Pro
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

13 september 2022, 15:33 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 09:31

Hoe ziet de bestelwagen van de toekomst eruit? Wellicht rijdt die emissievrij en elektrisch. Telematica wordt alomtegenwoordig. Als vlootbeheerder haal je een ongeziene productiviteit en krijg je waarschuwingen nog voor zich een probleem stelt. Een droombeeld? Verre van, want met Ford Pro is het vandaag al mogelijk.

De sector van de bedrijfsvoertuigen ondergaat een belangrijke transformatie. Ford is met zijn uitgebreid gamma bedrijfsvoertuigen al zeven jaar opeenvolgend Europees marktleider en wil meer dan ooit een voortrekkersrol spelen. Daarom creëerde Ford de nieuwe businessunit Ford Pro. “Bij Ford Pro zijn we vandaag al bezig met de toekomst. We willen de verandering in de sector niet zomaar ondergaan, maar die wel mee creëren”, vertelt Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium. “Met onze nieuwe strategie leggen we niet alleen voor onszelf maar voor de hele sector de lat hoger.”

Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium
Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium

Klinkt ambitieus, maar hoe wil Ford Pro dit realiseren? Om te beginnen staat een nieuw productoffensief klaar, met vijf puur elektrische bedrijfsvoertuigen tegen 2024. De nieuwe E-Transit kun je vandaag al bestellen en is snel leverbaar. In 2023 volgen de elektrische Transit Custom en Tourneo Custom in de categorie van één ton. In 2024 introduceert Ford Pro de compactere Transit Courier en Tourneo Courier in een elektrische variant. Alle bedrijfsvoertuigen van het merk worden geëlektrificeerd tegen 2035. Maar het gaat om veel meer dan louter de producten.

Volledig ecosysteem

“We willen ook een heel ecosysteem errond uitbouwen”, legt Patrick Van der Aa uit. “Zo worden we een aanbieder van productiviteitsoplossingen. De strategie stoelt op vijf pilaren: de voertuigen zelf, softwareoplossingen met uitgebreide telematicadiensten, laadinfrastructuur, service en financiering. Je kunt bijvoorbeeld zowel het voertuig als de laadinfrastructuur financieren of een abonnement nemen op de diensten van Ford Telematics. Eén geïntegreerd pakket dus. Dat is momenteel uniek op de markt.”

Ook de Ford Transit Custom, de meest verkochte bestelwagen in Europa, gaat in 2023 elektrisch
Ook de Ford Transit Custom, de meest verkochte bestelwagen in Europa, gaat in 2023 elektrisch

Bijzonder is dat Ford Pro het perfect mogelijk maakt om zijn softwareoplossingen te gebruiken voor bestaande bedrijfsvoertuigen in de vloot. Ja, zelfs van andere merken. “Voertuigen die nog niet uitgerust zijn met een modem krijgen een extra stukje hardware – een soort dongle – die alle nodige informatie capteert om te verwerken binnen het vlootbeheersysteem van Ford Pro”, aldus Patrick Van der Aa. “We bieden ondersteuning voor alle courante merken. Hier hebben we grondig over nagedacht, allemaal met de bedoeling om zo veel mogelijk uptime te creëren voor de vloot van onze klanten.”

Bezoek de Ford-website voor meer info.