Trump wil Chinese investeringen in Amerikaanse bedrijven aan banden leggen

© belga

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn handelsconflict met China nog verder te laten escaleren door beperkingen in te voeren op Chinese investeringen in Amerikaanse technologiebedrijven. Dat melden ingewijden rond de kwestie.

Het gaat om investeringen in bijvoorbeeld ICT, luchtvaart, elektrische auto’s, robots, farmacie en biotechnologie, aldus de bronnen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën komt naar verluidt eind deze week met de plannen naar buiten. Het Witte Huis beschouwt de hierboven vermelde sectoren als belangrijk voor de nationale veiligheid en de Amerikaanse economie.

Door Chinese investeringen in dit soort bedrijven aan banden te leggen, wil Trump ervoor zorgen dat de Chinezen geen gevoelige informatie in handen krijgen. De president denkt hierbij aan een soort noodwet.

De nieuwe spanningen tussen Washington en Peking volgen op de importheffingen die de afgelopen tijd wederzijds werden opgelegd door de economische grootmachten. Op de financiële markten heeft de oplopende handelsvete tussen de Verenigde Staten en China voor flink wat onrust gezorgd.

Partner Content