Van der Kelen (79) blijft topman bij Brouwerij Haacht

Frédéric Van der Kelen blaast einde juni 79 kaarsjes uit, maar weet niet van ophouden.

Frédéric Van der Kelen blaast einde juni 79 kaarsjes uit, maar weet niet van ophouden. Tijdens de algemene vergadering van Co.Br.Ha, de beursgenoteerde holding boven Brouwerij Haacht, wordt de topman opnieuw voorgedragen als bestuurder, voor een termijn van zes jaar.

Frédéric Van der Kelen is de gedelegeerde bestuurder van Co.Br.Ha en Brouwerij Haacht, de derde grootste brouwer van het land. Gekende merken zijn de pils Primus, en het abdijbier Tongerlo.

De 79-jarige Frédéric Van der Kelen leidt de onderneming sinds 1968. Tijdens de algemene vergadering van 29 mei zal zijn mandaat als gedelegeerde bestuurder worden verlengd tot in 2018.

Ook het mandaat van zijn broer Marc (77 jaar) wordt verlengd. Daarnaast komen er twee nieuwe bestuurders. François Monfils is de schoonzoon van Marc Van der Kelen, en werkt als jurist op de juridische dienst van de brouwer. François Monfils is al bestuurder van de dochtervennootschap Brouwerij Haacht.

Een tweede nieuwe bestuurder wordt Jean-Pierre Wellens. De 77-jarige was in het verleden bestuurder bij onder meer Euronext en ING. (WR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content