Nieuwe CEO voor Armonea

Armonea, de marktleider voor private seniorenzorg in ons land, heeft een nieuwe CEO. Ben Van Assche, die sinds het ontstaan van Armonea in mei 2008 de groep stuurde, werd opgevolgd door de 47-jarige Arnould della Faille.

De 64-jarige Van Assche blijft wel voorzitter van de raad van bestuur van Armonea, dat ontstond uit de fusie van Rusthuizen Van den Brande en Restel Résidences.

“Het was voorzien dat ik de integratie zou doen en Armonea op de kaart zou zetten. Een ander zou dan de uitvoerende taken voortzetten”, legt Van Assche uit.

Della Faille studeerde hotelmanagement in Zwitserland en ging na zijn studies aan de slag bij Sabena Catering Services. Tussen 1989 en 2005 werkte hij voor het Britse cateringconcern Compass Group. Hij was voor Compass onder meer CEO voor Marokko en voor België, en voorzitter voor de Franse tak van Eurest, de bedrijfscateringdivisie van Compass. In 2005 werd della Faille vicepresident voor Frankrijk en Luxemburg van de Nederlandse uitzendgroep USG People.

“Hij brengt interessante bagage mee”, zegt Van Assche. “Hij heeft een ruime ervaring in hospitality en human resources. Naast de zorg is voor ons ook de hotelbusiness erg belangrijk.”

Van Assche zelf startte zijn loopbaan bij het mijnbouwbedrijf Gécamines en werkte later ook bij het chemiebedrijf Cytec en Punch Graphix. Bij UCB, toen nog mét chemiepoot, leidde hij tussen 1987 en 1996 de farmadivisie. Van Assche focust in de toekomst op zijn bestuursmandaten, waaronder ook een handvol vzw’s, en enkele privéprojecten. De Brusselaar is onder meer bestuurder bij het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics en commissaris bij Punch Graphix.

Be.L

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content