Jules Noten ruilt Balta voor Vandemoortele

© Wouter Rawoens

Totaal onverwacht heeft Jules Noten, CEO van het tapijtbedrijf Balta, zijn afscheid aangekondigd.

Noten was er als nummer één – en als opvolger van de Zweed Marcus Billman – aan de slag sinds januari 2009. Op 31 juli valt het doek over de samenwerking tussen Noten en Balta, dat sinds 2004 gecontroleerd wordt door de investeringsmaatschappij Doughty Hanson.

Noten had weken geleden al de raad van bestuur ingelicht over zijn plan om terug te treden. De eerder deze week aangekondigde ontslagronde zou dan ook geen rechtstreeks verband houden met de beslissing van de CEO.

Jules Noten, die niet aan zijn eerste carrièreswitch toe is, werd door Vandemoortele aangezocht om de afdeling ‘bakery products’ te leiden. Bovendien zou hij uitzicht hebben om binnen afzienbare tijd ook CEO te worden van de hele groep Vandemoortele, en dat als opvolger van Jean Vandemoortele.

Volgens insiders is het die professionele uitdaging die de doorslag heeft gegeven voor zijn vertrek. Noten was de voorbije tien jaar op hoog niveau actief bij onder meer Unilever (2001-2003), bij Massive als CEO (2003-2008), bij de investeringsgroep 3i als senior advisor (2008-2009) en sinds januari 2009 als topman van Balta.

Jules Noten zal bij Balta worden opgevolgd door de huidige CFO Carl Verstraelen, die op interimbasis de beide jobs (CEO en CFO) zal combineren.

Verstraelen kwam, net als Noten, begin 2009 bij Balta terecht na eerder op managementniveau te hebben gewerkt voor Agfa-Gevaert, Lhoist en Amylum. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content