Ex-topman Brussels Airlines naar Jetairfly

Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

Erik Follet (53) wordt de nieuwe directeur strategische ontwikkeling bij Jetairfly. Eind vorig jaar nam hij als commercieel directeur afscheid bij Brussels Airlines.

Erik Follet (53) wordt de nieuwe directeur strategische ontwikkeling bij Jetairfly. Eind vorig jaar nam hij als commercieel directeur afscheid bij Brussels Airlines.

De komst van Erik Follet, een man met aanzienlijke ervaring in de Belgische luchtvaartwereld, onderstreept de groeiambities van Jetairfly, de vliegdochter van de vakantiemaker Tui Travel Belgium.

Erik Follet is al een leven lang actief in de luchtvaart. Hij begon in 1983 bij Sabena, en bleef daar, bij de opvolger Brussels Airlines, tot einde vorig jaar. Hij was vooral actief als netwerkplanner, dus de coördinator van de vluchten. In zijn laatste functie was hij sinds juni vorig jaar de commercieel directeur. Hij werd in die functie sinds dit jaar bij Brussels Airlines opgevolgd door de Duitser Lars Redeligx.

Naar Kinshasa en Azerbeidzjan

De komst van de luchtvaartancien bij Jetairfly onderstreept nogmaals de groeiambities van die carrier in België. Jetairfly vliegt dit jaar als eerste Belgische carrier met het toestel Embraer E-190. Later dit jaar zou ook de Boeing 787, Dreamliner, volgen.

Bovendien bouwt de onderneming een volledig nieuwe loods met hoofdkantoor in Zaventem. Jetairfly is ook veel meer dan een vlieger naar reisbestemmingen. De carrier denkt onder meer na over vluchten naar Kinshasa en Azerbeidzjan.

In zijn eerste werkjaar 2004 vervoerde Jetairfly 990.000 passagiers. In 2012 klom dat aantal naar 2,78 miljoen. De vloot steeg van vijf naar 21 toestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content