CEO ThromboGenics nieuwe voorzitter FlandersBio

Patrik De Haes (53), de CEO van het Leuvense biotechnologiebedrijf ThromboGenics, wordt de nieuwe voorzitter van de biotechclusterfederatie FlandersBio.

De Haes volgt Johan Cardoen op. Die stelde het mandaat ter beschikking nadat hij ontslag had genomen als CEO van het plantenbiotechbedrijf CropDesign om co-algemeendirecteur te worden van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).

De Haes werd unaniem verkozen door de raad van bestuur van FlandersBio. “Iemand als Patrik kan de uitstraling van onze sector alleen maar vergroten”, zegt Cardoen. “Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij als CEO van een van de belangrijkste biotechbedrijven in Vlaanderen die verantwoordelijkheid op zich wil nemen.”

De Haes werd vier jaar geleden CEO van ThromboGenics na een internationale carrière van twintig jaar in de VS en Zwitserland.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik ertoe kan bijdragen om de Vlaamse biotech lokaal en internationaal verder op de kaart te zetten”, reageert De Haes. “Contacten zijn in deze sector zeer belangrijk, en die heb ik kunnen bouwen op vertrouwen en reputatie, ook tijdens mijn jaren in het buitenland.” (Be.L)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content