HOME DELIVERY. DE TAFEL VOOR DE DEUR

Vier verschille nde gerechten uit evenveel windstreken in geen tijd aan de voordeur. Home Delivery maakt er werk van.

De bromfietsen en bestelwagens die zich in de spits storten om bellers op tijd hun warme maaltijd te bezorgen, zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Pasta, chinees, pita, kip… zowat alles kan je thuis laten bezorgen. Toch zag Eva Baets de beperkingen en speelde daarop handig in, gesteund door Gal Shimie, Youssef Ab Zik en Tal Bar-Oz.

De bvba Home Delivery uit Antwerpen stelde een catalogus samen waarin de menu’s van vier bestaande restaurants goed voor zo’n 500 gerechten werden opgenomen. Marchese di Bologna (pizzeria), Mandarine (pita shoarma), Mei Dong (Aziatisch restaurant) en King of Bombai (Indisch restaurant) werken samen met Home Delivery. “Kombineren is geen probleem. Eén telefoontje naar ons volstaat. Wij geven dan de bestellingen door aan zo nodig alle vier de restaurants, waar ze twintig minuten later worden afgehaald door één van onze chauffeurs, ” aldus Eva Baets.

Home Delivery ging begin juni van start met een startkapitaal van 8 miljoen frank. 4 miljoen daarvan ging naar een kantoor en de uitrusting (onder andere bromfietsen), een andere deel naar publiciteit. Sinds de opening blijft het aantal bestellingen oplopen. In de nieuwe catalogus zijn meer restaurants opgenomen, waardoor er in de toekomst zal kunnen gekozen worden uit zo’n duizend schotels. “De samenwerking met de restaurants verloopt uitermate vlot. Zonder dat ze moeten investeren, krijgen ze toch hun gerechten aan huis besteld. Wij rekenen aan onze klant honderd frank aan voor de aan huis bestelling. Dit zijn onze enige inkomsten. Momenteel doen we ook nog zoveel mogelijk zelf, en werken we voor de bestellingen met jobstudenten. “

Na drie maanden kan moeilijk een financiële analyse worden gemaakt. Het streefdoel van 30 tot 60 klanten per dag is wel nog niet bereikt. Tal Bar-Oz : “We beseffen maar al te goed dat we geduld zullen moeten koesteren. Gelijkaardige bedrijven bestaan niet in ons land. In de Verenigde Staten zou je in een stad van vergelijkbare grootte al meteen vier van dit soort zaken moeten opstarten om de vraag te kunnen volgen. Het sukses schuilt in het feit dat je de mensen het leven makkelijker maakt. Even opstaan om de deur te openen, is immers het enige wat nog moet gebeuren voor er aan tafel kan worden gegaan. “

EVA BAETS (HOME DELIVERY) Duizend gerechten aan huis besteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content