Het beste moet nog komen

NICOLAS COLSAERTS Zowel speltechnisch als mentaal is hij sterker geworden. © GET

Onze landgenoot Nicolas Colsaerts werd tweede in de Turkish Airlines Open, een van de belangrijkste toernooien van het seizoen. Met wat meer geluk had hij zelfs kunnen winnen. Bij de afslag van de laatste hole stond de Belg gelijk met de Brit Justin Rose. Colsaerts sloeg een degelijke par, maar zijn tegenstander was goed voor een birdie. Toch was Colsaerts tevreden toen hij het parcours van de Regnum Carya in Antalya verliet. “Natuurlijk voel ik frustratie omdat die putt niet binnenging”, zei hij. “Maar ik stond tegenover een van de beste spelers van het moment. Rose haalde echt een zeer hoog niveau.”

Vijf jaar na zijn laatste overwinning in de European Tour, de Volvo Matchplay van Finca Cortesin, hoopte Colsaerts dat hij de derde titel van zijn carrière zou binnenhalen. Maar de tweede plaats in de Turkse Open – een toernooi van de Rolex Serie, met een prijzenpot van 7 miljoen dollar – is een overwinning waard. Bovendien klimt Colsaerts dit jaar met 1,1 miljoen euro aan prijzengeld in de top 25 van de Race to Dubai en staat hij opnieuw in de top honderd van de wereld. Zijn uitstekende prestatie in de Turkish Airlines Open biedt vooral weer uitzicht op een deelname aan de Ryder Cup. De Brusselaar hoopt nog altijd dat hij van de partij is in de editie 2018, die volgend jaar wordt gespeeld op de Golf National bij Parijs. Thomas Bjorn, de Europese kapitein, heeft de prestatie van Colsaerts in Turkije ook gezien.

Nicolas Colsaerts is ondertussen 34 en wordt door waarnemers nog altijd beschouwd als een van de meest getalenteerde spelers in het profcircuit. Die reputatie bevestigde Colsaerts dit jaar met een derde plaats in het PGA Championship in Wentworth en vorige week in Antalya, waar de Brusselaar vier dagen lang heel sterk stond te spelen.

Colsaerts is een heel andere speler geworden dan de jonge golfer die in het begin van zijn carrière bekendstond om de risico’s die hij in zijn spel legde. Met de ervaring die hij heeft opgedaan, beheerst hij de onderdelen van het spel beter en geeft hij vooral blijk van meer geduld. Zowel speltechnisch als mentaal is de Brusselaar sterker geworden. Hij pakt zijn wedstrijden tactisch ook beter aan. Dat hij binnenkort vader wordt, lijkt hem een nieuwe innerlijke rust te geven. Of hoe de beste jaren voor Colsaerts wellicht nog moeten komen.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content