‘Een verjonging in de federatie, en in de hele sector’

WIE

Mirela Brkic (45)

IS

De voorzitter van Febelux, de federatie van de live communication in België en Luxemburg. De federatie vertegenwoordigt meer dan 130 leden van de sector voor beurzen, congressen en evenementen.

WAS

“De rode draad in mijn loopbaan is software, beurzen en events”, vertelt Mirela Brkic. “Ik heb eerst aan beurzen deelgenomen als standhouder, dan heb ik beurzen georganiseerd en daarna heb ik softwareoplossingen geleverd aan de beurs- en eventsector. Ik ben in de IT begonnen als marketingverantwoordelijke voor het pas opgestarte Benelux-kantoor van DataMirror, een Canadees softwarebedrijf dat deel is van IBM. Dat was als starter en als vrouw in een op dat moment mannenwereld een heel mooie uitdaging. Bij de beursorganisator Life Events heb ik mee de beurzen Marcom, Bugi en Meeting & Weltra georganiseerd en beheerd. In 2008 ging ik bij Expo Projects aan de slag, waar ik me inlaat met het beheer van de productontwikkeling, het businessdevelopment, de klantendienst en meer. Ik ben dagelijks in contact met onder andere beurs- en congresorganisatoren. Ik heb veel geleerd van mijn klanten in binnen- en buitenland.”

WIL

“Sinds 2017 ben ik bestuurslid bij Febelux en de jongste jaren ook actief in het managementteam”, gaat Brkic door. “Als voorzitter wil ik op die ervaring voortbouwen. Het is de bedoeling met onze ploeg de uitdagingen van onze sector aan te pakken. Ik wil tal van accenten leggen. Ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat we de samenwerking in de sector kunnen intensifiëren. Ook wil ik werk maken van een verjonging in de federatie, en in de hele sector. Wij staan uiteraard voor live-ontmoetingen, maar om de verjonging te bewerkstelligen zullen we meer digitale oplossingen moeten omarmen.”

VRIJE TIJD

“Familie, vrienden en padel spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content