DORSTIG NAAR GROEI

Iets meer dan 20 jaar ervaring in verhuur en bijna 20.000 contracten voor 5000 klanten, een geconsolideerd omzetcijfer van 40 miljard een stijging met 23 % ten opzichte van 1996 , een Belgisch filiaal dat al voor het zesde opeenvolgende jaar winstgevend is… het gaat ECS, gespecialiseerd in het verhuur en beheer van computeractiva, duidelijk voor de wind.

Maar ECS wil nóg meer : het bedrijf duidde zes maand geleden Loïc Steinmetz, een 38-jarige Fransman, aan om een nieuwe dynamiek te brengen in het Belgische filiaal. Een filiaal dat weliswaar in een uitstekende gezondheid verkeert, maar toch nog een belangrijk te benutten groeipotentieel heeft.

Loïc Steinmetz, een licentiaat politieke wetenschappen, had eigenlijk een rustige carrière in een overheidsfunctie voor ogen, ver weg van de heisa die er permanent op de informaticamarkt heerst. “Maar de idee dat mijn professionele leven op voorhand was uitgestippeld, heeft me snel op andere gedachten gebracht,” aldus de gedelegeerd bestuurder van het Belgische ECS-filiaal. Loïc Steinmetz besloot dan maar om te gaan studeren aan het Institut de Gestion de Paris. En om zijn commerciële feeling in een internationale omgeving volledig te kunnen ontwikkelen, koppelde hij daaraan nog een MBA-opleiding in San Francisco.

Na zijn studies begint Loïc Steinmetz bij IBM, waar hij commercieel verantwoordelijke wordt voor de minder grote klanten in de regio Bordeaux. In 1987 treedt hij in dienst bij ECS, waar hij twee jaar later de mogelijkheid krijgt om zelfstandig commercieel agent te worden voor Aquitanië. “Tot dan had ECS zijn groei gebaseerd op het commercieel dynamisme van zijn agenten,” verduidelijkt Steinmetz. “Maar in 1992 veranderde de onderneming van strategie en besloot haar agenten op te kopen.”

Dankzij de interessante voorwaarden verkoopt Loïc Steinmetz zijn zaak en wordt in 1992 benoemd tot regionaal directeur voor het zuidwesten van Frankrijk. In 1996 krijgt hij de commerciële leiding over Zuid-Frankrijk. En sinds een half jaar is Loïc Steinmetz gedelegeerd bestuurder van ECS Belgium. Zijn missie : de leiderspositie bevestigen die ECS in de andere Europese landen heeft opgebouwd.

“Op het vlak van verhuur, technische prestaties en beheer van activa loopt België nog wat achter ten opzichte van Frankrijk. De reden hiervoor is simpel : de grote Belgische ondernemingen kennen ons niet. Ons belangrijkste probleem in België is de onwetendheid,” beklemtoont Loïc Steinmetz. “Onze business verkopen, neemt bovendien tijd in beslag. Want meestal gaan we in tegen de bestaande gewoonten en stellen we de deskundigheid van de informaticadiensten van ondernemingen in vraag.” Steinmetz heeft er evenwel het volste vertrouwen in. Hij rekent voor 1997 op een omzetcijfer van 1,6 miljard frank, een stijging met 25 %. Hij is zelfs overtuigd dat een omzet van 3 miljard tegen het jaar 2000 haalbaar moet zijn.

LOIC STEINMETZ Onze business verkopen, vergt tijd. Want we stellen de deskundigheid van de informaticadiensten van ondernemingen in vraag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content