Dit is het moment om een iPhone te kopen in Londen

© REUTERS
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een nieuwe iPhone nodig? Dat kunt u die het beste in Groot-Brittannië kopen. “De iPhone is daar tot 100 euro goedkoper dan in België”, laat de kortingssite actiecode.nl weten.

De Nederlandse kortingssite actiecode.nl deed een onderzoek naar de impact van de brexit op de prijs van een aantal luxeproducten in Groot-Brittannië. Daaruit bleek dat wie vandaag bijvoorbeeld een iPhone in Londen koopt, tot ruim 100 euro kan uitsparen. Volgens actiecode.nl kost een iPhone 7 (32 gig) in Groot-Brittannië nu 599 pond, of omgerekend 672 euro. Op de e-commercewebsites bol.com en coolblue kost diezelfde iPhone in België 769 euro.

Dit is het moment om een iPhone te kopen in Londen
© actiecode.nl

Google Pixel

“Hoewel Apple de prijs van de iPhone in september in Groot-Brittannië al met 100 pond heeft opgeschroefd vanwege de wisselkoers, is het nog altijd voordelig bijvoorbeeld in Londen te gaan shoppen”, klinkt het bij de website. “Het geld dat je uitspaart, kun je gebruiken om bijvoorbeeld met de trein naar Londen te gaan voor een citytrip. Op die manier sla je twee vliegen in één klap.” Bovendien moet je geen douanerechten betalen zolang Groot-Brittannië deel uitmaakt van de Europese Unie.

Het geld dat je uitspaart, kun je gebruiken om bijvoorbeeld met de trein naar Londen te gaan voor een citytrip

Ook wie interesse heeft voor de Pixel, de nieuwe smartphone van Google, kan in Groot-Brittannië een mooie zaak doen. “Die smartphone kost 670 euro in Londen. In Duitsland wordt de releaseprijs 759 euro. Ook dat scheelt dus 12 procent op de lokale retailprijs”, weet actiecode.nl. Wie technologieproducten koopt in Groot-Brittannië, moet er wel rekening mee houden dat die worden geleverd met een Britse stroomadapter. Die kan weliswaar worden vervangen.

Ook liefhebbers van exclusieve mode en luxeproducten kunnen profiteren van de brexit. “De huidige prijzen van bijvoorbeeld Manola Blahnik Hangisi – de iconische schoenen van de tv-serie Sex and the City – kosten op dit moment 680 pond (760 euro) in Groot-Brittannië. In België zijn ze te koop voor 860 euro, alweer bijna 100 euro voordeel”, aldus actiecode.nl.

Ter plaatse winkelen

Volgens Jan Willem van Tilburg, een van de initiatiefnemers van actiecode.nl, kunnen Belgische koopjeszoekers enkel ter plaatse luxeproducten tegen een zacht prijsje kopen. “Op de Britse Apple-website kun je die niet bestellen voor België. Ook bij Amazon betaal je online meteen 100 pond meer”, verduidelijkt hij.

Van Tilburg herinnert zich dat de Britse winkelketen ASOS veel vragen kreeg omdat op de dag dat de pond daalde de website offline lag. Op het internet was er veel verwarring of dit stroompanne / technische storing was of dat dit bewust was gedaan vanwege de lage pond.

Ons onderzoek toont aan dat je op internationale koopjeswebsites als Ebay ook iPhones en andere smartphones tegen een zacht prijsje kunt kopen door de voordelige wisselkoers. Doorgaans moet je wel rekening houden met de verzendingskosten, die kunnen oplopen tot 40 à 50 euro. Toch betaalt u zo nog altijd minder dan in België. Zo hebben wij op Ebay een iPhone 7 (32 gb) gevonden voor 600 pond (674 euro), inclusief verzendingskosten. De aanbieders zijn weliswaar geen officiële winkels, zoals bijvoorbeeld wel het geval is met Amazon.

Partner Content