Deze sites verzamelen alle kortingen en promoties op één plek

© Getty Images/iStockphoto
Roel Van Espen medewerker Trends

Pluis je graag papieren reclamefolders uit, op zoek naar allerlei koopjes? Weet dan dat er ook digitale varianten bestaan die actuele kortingen en promoties op een centrale plek verzamelen.

Op Goedkoop.be start je je zoektocht in een van de zes hoofdcategorieën: ‘Reizen’, ‘Geldzaken’, ‘Thuis’, ‘Elektronica’, ‘Eten & Drinken’ en ‘Mode & Verzorging’. Je kan er ook gericht zoeken via het invulveldje bovenaan, of je kan meteen een overzicht van alle reducties bekijken in de rubriek ‘Korting’. De lijstjes kan je filteren volgens aanbieder.

Goedkoop.be verzamelt enkel promoties in webwinkels. Soms moet je eerst een kraslaagje virtueel verwijderen om een kortingscode te laten verschijnen. Meestal opent dan ook automatisch de website van de winkel waar de code geldig is (in een nieuw venster). Daar kan je die code gebruiken bij het afrekenen.

Naast directe kortingen, die je een rechtstreeks financieel voordeel opleveren bij een aankoop, worden er op Goedkoop.be ook allerlei aanbiedingen in webshops verzameld. Denk aan ‘Tweede T-shirt aan halve prijs’ of ‘Gratis koffiebonen bij aankoop van een koffiezet’. Via een klik op de ‘Gebruik de aanbieding’-knop word je rechtstreeks naar de concrete promotie omgeleid.

Alternatieven

Het vergelijkbare Solden.be laat je je zoektocht starten in een van de 24 productcategorieën – van ‘Baby & Kinderen’ tot ‘Vakantie & Reizen’. Je kan desgewenst een specifieke webshop selecteren, en je treft er eveneens een invulveldje aan om te zoeken op trefwoord.

Net zoals bij Goedkoop.be vind je hier zowel directe kortingscodes als aanbiedingen terug. Het aanbod van Solden.be was bij onze tests weliswaar wat beperkter, maar handig vonden wij hier dan weer de filtermogelijkheden aan de rechterkant. Bovendien kan je hier gratis lid worden van een community die je extra kortingen, cadeaus en tips oplevert.

Een nieuwkomer op Belgische bodem is Deals.be. Deze speler was al eerder actief in Nederland, maar laat je nu ook in ons land zoeken naar kortingscodes en aanbiedingen in verschillende webwinkels. Het ruime aanbod is gelijkaardig aan dat van Goedkoop.be, maar de voorstelling vinden wij aangenamer.

Ook échte winkels

PromoLife biedt je toegang tot enkele kortingscoupons van een aantal bekende merken die je kan gebruiken in fysieke winkels en supermarkten. Na gratis registratie kan je ze een je winkelmandje plaatsen en vervolgens afdrukken. Wanneer je de print-outs aan de kassa afgeeft, geven ze je recht op een directe korting.

Je vindt hier ook terugbetalingsacties terug: die garanderen een gedeeltelijke of volledige restitutie van een gedane aankoop in een winkel of supermarkt. Op de PromoLife-website kan je de nodige formulieren downloaden of afprinten. Die moet je samen met (een scan of foto van) je kasticket naar de fabrikant opsturen. Het bedrag wordt daarna op je bankrekening teruggestort.

Het overzichtelijke myShopi gaat nog een stapje verder. Hier kan je namelijk terecht voor kortingscodes in webshops én in fysieke winkelketens. Daarnaast worden er ook ‘cashback’-aanbiedingen verzameld, die de terugbetaling van bepaalde aankopen garanderen. Na het invullen en terugsturen van het benodigde webformulier – inclusief een foto van je kasticket – word je in principe binnen de zeven dagen terugbetaald.

Reclamefolders

MyShopi heeft ook een aparte rubriek ‘Folders’. Daar vind je de digitale versie van de vertrouwde papieren reclamefolders van alle supermarktketens terug. Je kan die filteren volgens winkel of productcategorie en ze makkelijk online (ook via de mobiele app) doorbladeren. Je kan zelfs persoonlijke boodschappenlijstjes maken, en de app laat ook toe om klantenkaarten te digitaliseren.

PromoButler laat je eveneens reclamefolders van populaire winkelketens en merken inkijken. In de rubriek ‘Folders’ vind je een volledig overzicht, maar je kan dat filteren volgens winkel of merk. De afdeling ‘Promoties’ zet specifieke promotiecampagnes in de kijker. Ter info: de inhoud van Promoties.be is identiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content