Distrilog, Easy-M en Janssens Field Services zijn de kandidaat-ambassadeurs voor de provincie Antwerpen

Van de 200 snelste Antwerpse groeiers mag één bedrijf uit elke categorie zich opmaken om op 21 maart in Tour & Taxi’s zijn provincie te vertegenwoordigen op de ambassadeursverkiezingen.

Van de 200 snelste Antwerpse groeiers mag één bedrijf uit elke categorie zich opmaken om op 21 maart in Tour & Taxi’s zijn provincie te vertegenwoordigen op de ambassadeursverkiezingen.

Bij de grote ondernemingen komt Distrilog als kandidaat-ambassadeur uit de bus. Deze logistieke reus van de familie Sallaerts heeft door overnames en interne groei kunnen standhouden in een sterk consoliderende sector. “Maar we beperken ons tot de Benelux”, zegt CEO Leo Stallaerts. “Beter dichtbij goed werk leveren dan veraf half-half.”

De Easy-M winkels van familiebedrijf Maes uit Herentals zijn sinds vorig jaar de grootste Apple-dealer van België. De kandidaat-ambassadeur bij de middelgrote ondernemingen nam vorig jaar de acht vestigingen van MacLine en nog drie Photo-Hall winkels over. Naast Apple-producten verkoopt Easy-M ook kantoormeubelen en -machines.

Janssens Field Services (JFS) tenslotte mag een gooi doen naar de ambassadeurstitel bij de kleine ondernemingen. Met de installatie van kabels of callcenterdiensten voor telecombedrijven, groeide JFS op nauwelijks 6 jaar tijd uit tot een bedrijf dat 450 mensen tewerkstelt, waarvan 70 procent rechtstreeks.

De 200 Antwerpse groeibedrijven waren in 2011 goed voor een totale omzet van net geen 15 miljard euro. Op dat vlak zijn ze de grootste gazellen van Vlaanderen, voor die van Vlaams-Brabant.

De vertegenwoordigde sectoren en nationaliteiten zijn bijzonder divers. Dat de transport en logistiek het best vertegenwoordigd zijn, hoeft niet te verwonderen met de aanwezigheid van de Antwerpse haven. De Antwerpse gazellen hebben maar liefst 21 verschillende nationaliteiten Net geen zestig procent is in Belgische handen.

Simon Van Dorpe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content