Trends Gazellen: Helikopterbedrijf NHV snelste groeier

Jozef Vangelder
Jozef Vangelder redacteur bij Trends

Trends heeft Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende bekroond tot Ambassadeur. Het helikopterbedrijf leidt de lijst van de Trends Gazellen, de snelste groeiers van Vlaanderen en Brussel, in de categorie Grote Bedrijven.

Trends heeft Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende bekroond tot Ambassadeur. Het helikopterbedrijf leidt de lijst van de Trends Gazellen, de snelste groeiers van Vlaanderen en Brussel, in de categorie Grote Bedrijven.
De prijs werd uitgereikt op een evenement in Tour & Taxis in Brussel. Het is voor het eerst dat Trends deze onderscheiding voor heel Vlaanderen en Brussel toekent. Tot vorig jaar had elke provincie een ambassadeur.

NHV verhuurt een dertigtal helikopters met piloten en technici voor opdrachten op boorplatformen, voor ziekenhuizen of bij reddingsacties. De voorbije jaren kende vooral de olie- en gassector een sterke groei. In 2012 haalde NHV een omzet van 65 miljoen, waarvan 40 procent kwam van personeelstransport van en naar West-Afrikaanse boorplatformen.

Middelgrote Bedrijven

In de categorie Middelgrote Bedrijven haalde het Brusselse Bezoom de Ambassadeurstitel binnen. Het bedrijf werd in 2006 opgericht door internetdienstengroep Proximedia en ex-RTBF journalist Thierry De Bock. Bezoom maakt bedrijfsvideo’s voor kmo’s en biedt serverruimte om deze video’s te hosten. “We hebben op het juiste moment de markt betreden met een formule die ook voor kleine ondernemingen betaalbaar is”, legt De Bock het succes uit.

Kleine bedrijven

Janssens Field Services (JFS) kwam bij de kleine ondernemingen als Ambassadeur uit de bus. Het Antwerpse bedrijf levert diensten aan de telecomsector, bijvoorbeeld de installatie van kabels, maar ook callcentra en logistiek. Daarnaast is het bedrijf actief op de markt van betaalterminals, kassa- en betaalsystemen. General Manager Koen Verbergt en Christophe Vervroegen, verantwoordelijk voor de Field Operations, houden elk de helft van de aandelen.

Starter van het jaar

Trends bekroont ook de ‘Starter van het jaar.’ Dit jaar gaat de titel naar EcoNation, het bedrijfje van de amper dertigjarige Maarten Michielssens. EcoNation ontwierp en verkoopt de LightCatcher, een intelligente lichtkoepel die op basis van lichtmetingen de zon volgt om zo maximaal licht binnen te halen . Op de prestigieuze World Future Energy Summit in Abu Dhabi won de LightCatcher onlangs de tweede prijs als efficiëntste energiebesparende technologie ter wereld.

Digitale Gazelle
Winkelketen Colruyt is tot Digitale Gazelle gekroond. Trends organiseert deze nevencompetitie voor de eerste maal. Dat gebeurt in samenwerking met Google en bekroont de Gazelle met de beste online strategie. Colruyt krijgt de onderscheiding voor Collect & Go, een afhaaldienst voor boodschappen besteld via internet. De dienst is erg succesvol en heeft in België een pioniersrol vervuld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content