Colsaerts maakt tabula rasa

Vincent Borremans is de nieuwe manager van Nicolas Colsaerts.

De beste Belgische golfspeler zit niet langer bij het managementbureau IMG-McCormack. “Nicolas is me komen opzoeken en vroeg of ik zijn manager wilde zijn,” vertelt Vincent Borremans (44). “Hij zei dat we elkaar al lang genoeg kenden om me zijn vertrouwen te schenken, en ik ben op zijn vraag ingegaan. Ik ontferm me nu over alles, met uitzondering van de zuivere coaching.”

Vincent Borremans is, net zoals Colsaerts, een echte Brusselaar, en in het Belgische golflandschap iemand waar je niet omheen kan. Hij speelde vroeger zelf op een behoorlijk niveau bij de amateurs (ooit had hij zelfs handicap 3) en staat bekend om zijn artikels, boeken en televisiereportages over golf. Hij was ook betrokken bij de organisatie van toernooien (European Tour, Challenge Tour, Belgische PGA, Europees kampioenschap voor amateurs) en trad op als adviseur bij bedrijven die hun imago wilden linken met de golfsport. Borremans werkte ook mee aan een Duitse haalbaarheidsstudie over de aanleg van terreinen in Europa, speelde een rol in het sportieve beleid van de Belgische golffederatie (bondscoach Michel Vanmeerbeek wordt tewerkgesteld door zijn onderneming Enghien Déve-loppement SA), en was ook kapitein van de Belgische jongensploeg -18 die brons behaalde tijdens de recente Europese kampioenschappen.

“Ik weet hoe ik een speler moet voorstellen bij potentiële sponsors,” zegt Borremans. “Mijn eerste zorg was: een nieuw team rond Nicolas bouwen. Voor de juridische kant doen we een beroep op meester Patrick Mbaya van het kantoor van Luc Misson. We gingen meteen na of de sponsoringcontracten konden blijven lopen en dat is inderdaad het geval voor Lacoste, Rolex, Siemens, Golf Repair Shop, Mizuno en Waterloo GC. Via mijn contacten zorg ik ook voor de inschrijvingen voor toernooien. Op sportief vlak planden we een belangrijke winterstage, waar Nicolas tegelijk fysiek en technisch heeft getraind. Voor dat laatste aspect werkte hij samen met Jérôme Theunis in Illbaritz, bij de Baskische pro Roger Sabarros, terwijl Vanmeerbeek optrad als supervisor.”

Colsaerts lijkt te aarden in zijn nieuwe omgeving. Eind januari werd hij 47ste in de South African Airways Open in Durban. En twee weken geleden werd hij 41ste ex aequo in de Chinese TCL Classic. Daarna speelde hij in Jakarta, waarna hij terugkeerde naar Europa om deel te nemen aan toernooien in Portugal en Spanje.

“We willen nu opnieuw die kaart veroveren voor de grote Tour,” zegt Borremans. “Dit jaar speelt hij normaal nog een twaalftal dergelijke toernooien, bovenop zijn deelname aan de Challenge Tour, waarin hij voor een plaats in de top-15 gaat.”

Nicolas Colsaerts heeft talent en is nog jong (22). Maar een seizoen bij de professionals kost 100.000 à 120.000 euro en zijn sponsors hebben alles samen maar 80.000 euro voorgeschoten. Hij zal dus moeten presteren om rond te komen.

John Baete

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content