Ontwerpers en ambachtslieden nemen Korte Beenhouwersstraat over in Brussel

Marion Lemesre © belga

De leegstaande handelsruimtes in de Korte Beenhouwersstraat in Brussel worden van 23 november 2017 tot 7 januari 2018 overgenomen door Belgische ontwerpers, ambachtslieden en andere creatievelingen.

Zeven weken lang zorgt Pimp My Street – het pop-up festival dat deel uitmaakt van de heropleving van de Ilot Sacré-wijk – ervoor dat de leegstaande panden in de Korte Beenhouwersstraat, grenzend aan de bekende Beenhouwersstraat, bezet worden met pop-up stores.

In totaal gaat het om drie lokalen op het gelijkvloers, en een grote gemeenschappelijke ruimte waar een tiental creatieve ondernemers hun producten kunnen tentoonstellen en verkopen.

“De bedoeling is om deze charmante straat opnieuw leven in te blazen door jonge ontwerpers en Belgische merken een duwtje in de rug te geven”, zegt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre.

“Dit kon slechts worden verwezenlijkt dankzij de eigenaars van de betrokken handelsruimtes die ons deze gratis ter beschikking hebben gesteld.”

De Stad Brussel werkt al enige tijd aan de heropleving van de wijk Ilot Sacré, die bovendien in de Unesco-zone ligt.

Zo worden verschillende straten en voorgevels gerenoveerd, is er een harmonisatie van het stadsmeubilair en krijgt de wijk dit jaar voor het eerst feestelijke verlichting tijdens de eindejaarsperiode.

Partner Content