Lotus Bakeries, Roularta Media Group, NN Group, Syngenta

Het gezegde the sky is the limit lijkt op te gaan voor de beurskoers van Lotus Bakeries. Als reactie op de halfjaarcijfers moest de psychologisch belangrijke barrière van 2000 euro eraan geloven.

Lotus Bakeries

Het gezegde the sky is the limit lijkt op te gaan voor de beurskoers van Lotus Bakeries. De omzet over het eerste halfjaar maakte opnieuw een sprong van 31%, tot 256 miljoen EUR, terwijl de nettowinst zelfs een klim met 43% maakte. Die cijfers waren de beste ooit en klopten, zoals bijna altijd, de verwachtingen. De motor achter de uitstekende cijfers waren de verdere internationale groei van speculaas en speculaaspasta, naast de bijdrage van de twee vorig jaar overgenomen Britse groepen, Natural Foods en Urban Fresh Foods. Als reactie op de cijfers moest de psychologisch belangrijke barrière van 2000 EUR eraan geloven. De trend blijft sterk opwaarts gericht.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Lotus Bakeries, Roularta Media Group, NN Group, Syngenta

Roularta Media Group

Over het eerste halfjaar behaalde de mediagroep Roularta cijfers die aan de verwachtingen beantwoordden. De gecombineerde omzet steeg met 1,2%, tot net geen 241 miljoen EUR, met dank aan de groei van de audiovisuele media. Bij de printmedia zakte de gecombineerde omzet met 3,9%. Roularta investeerde in nieuwe online-initiatieven, waardoor de gecombineerde bedrijfswinst (ebit) 6,4% prijsgaf, tot 22,7 miljoen EUR. Voor het lopende derde kwartaal verwacht Roularta een voortzetting van de trend uit het eerste halfjaar, meer inkomsten uit internet en minder uit papier. De trend blijft à la hausse gericht. Op 25 EUR ligt weerstand.

Advies: –

Risico:

Rating: –


Lotus Bakeries, Roularta Media Group, NN Group, Syngenta

NN Group

De verzekeraar NN Group, die werd afgesplitst van ING Groep, maakte resultaten over het tweede kwartaal van 2016 bekend die de verwachtingen van de analisten sterk overtroffen. Weliswaar daalde de nettowinst met 15%, tot 335 miljoen EUR, maar de analistenconsensus lag op 210 miljoen EUR. De daling was te wijten aan hogere uitkeringen voor stormschade in Nederland. NN Group keert een interim-dividend van 0,60 EUR per aandeel uit. De trend van het aandeel keerde naar stijgend, nadat begin juli 2016 even boven 22 EUR een bodem werd gevormd. Op 24 EUR ligt de eerste horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Lotus Bakeries, Roularta Media Group, NN Group, Syngenta

Syngenta

In de overnamesaga van het Zwitserse Syngenta door China National Chemical Corporation, beter bekend als ChemChina, die al ettelijke maanden aansleept, werd een reuzenstap gezet. De bevoegde Amerikaanse toezichthouder CFIUS zette het licht op groen. CFIUS beschikt over het recht om overnamedeals te blokkeren als die een gevaar zijn voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Beide groepen rekenen er nog altijd op om de overname tot een goed einde te brengen voor het einde van dit jaar. De koers van Syngenta steeg maandag met meer dan 10% na de bekendmaking van het nieuws. Een happy end lijkt nu meer dan waarschijnlijk. U mag overwegen om op het bod in te gaan.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content