L’Oréal, Deutsche Bank, Newmont Mining, CF Industries

Bij de Eurostoxx50-aandelen leverde de Franse cosmeticawaarde L’Oréal de beste prestatie tijdens het eerste semester.

L’Oréal

Bij de Eurostoxx50-aandelen leverde de Franse cosmeticawaarde L’Oréal de beste prestatie tijdens het eerste semester. De vooruitgang van 15% over die periode mag dan vrij klein ogen, maar vergeet niet dat de brexit roet in het eten van vrijwel alle aandelen kwam gooien. L’Oréal bevestigde daarmee zijn status van defensief aandeel. Tijdens het eerste kwartaal steeg de omzet met 1,8%, een cijfer dat door de analisten goed werd ontvangen. De koers van het aandeel probeert zich een weg te banen boven de toppen even onder 180 EUR. Een gelukte doorbraak geeft een sterk technisch aankoopsignaal. Op 160 EUR is steun aanwezig en daarna op 145 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


L'Oréal, Deutsche Bank, Newmont Mining, CF Industries

Deutsche Bank

De brexit had rampzalige gevolgen voor tal van bankaandelen. Tot de zwakste bankwaarden behoorden de Italiaanse, maar die volgen we niet. Een ander aandeel dat bijzonder slecht uit de verf kwam de afgelopen zes maanden was Deutsche Bank. De twijfels bij de analisten en de beleggers blijven huizenhoog. Tijdens het eerste semester verloor de koers van het aandeel zowat de helft van zijn waarde. Technisch blijft de trend à la baisse gericht. Op 13 EUR duikt de eerste horizontale weerstand, gevolgd door een nieuwe weerstandszone rond 15 EUR. Veel haussepotentieel is er voorlopig niet.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

L'Oréal, Deutsche Bank, Newmont Mining, CF Industries


Newmont Mining

In het zog van de stijgende goudprijs schoten de koersen van de goudmijnen de hoogte in. De goudmijnen deden het daarbij veel beter dan de goudprijs zelf. Dat is niet echt verwonderlijk, omdat ze tijdens de baisse van het goud ook veel sterker geraakt waren dan het edelmetaal. Bij Newmont Mining ging het wel bijzonder hard, met meer dan een koersverdubbeling van het Amerikaanse aandeel (vooruitgang met 124% in zes maanden tijd). Het spreekt vanzelf dat de trend al geruime tijd is gekeerd naar stijgend. Op 35 USD ligt de eerste horizontale steun van enige betekenis. Begeeft de weerstand op 40 USD het, dan kan de koers klimmen richting 50 USD.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B


L'Oréal, Deutsche Bank, Newmont Mining, CF Industries

CF Industries

Een van de sterkst gedaalde aandelen was de Amerikaanse meststoffenproducent CF Industries. In juli 2015 kwam nog een top van 68,92 USD tot stand, maar midden dit jaar stond de koers nog op amper 24,10 USD. Naar de reden van deze baisse hoeven we niet ver te zoeken: de gedaalde meststoffenprijzen. Ook andere aandelen uit dezelfde sector, zoals Potash, gingen daaronder gebukt. Daarnaast speelde het afblazen van de fusie met het Nederlandse OCI een rol. Er zijn echter aanwijzingen dat het ergste achter de rug is en dat een opleving voor de deur staat.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content