EVS, Carrefour, Nestlé, Unilever

Over het eerste kwartaal van dit jaar maakte de Franse distributiegigant Carrefour beter dan verwachte omzetcijfers bekend

EVS

De markt reageerde teleurgesteld op de aankondiging dat het slotdividend van EVS gelijk zou zijn aan het interim-dividend van 0,50 EUR bruto per aandeel. De Waalse groep die is gespecialiseerd in apparatuur voor livesportverslaggeving keerde vroeger zowat haar volledige winst uit aan haar aandeelhouders, maar wil nu wat meer reserve aanleggen. Normaal moet 2016 een goed jaar worden. In de even jaren vinden grote sportevenementen plaats, zoals dit jaar de Olympische spelen in Rio de Janeiro en het EK Voetbal in Frankrijk. De technische trend van het aandeel blijft à la hausse gericht. Op 30 EUR ligt een vrij sterke horizontale steunzone. Een uitbraak boven de top van 32,5 EUR genereert een sterk technisch aankoopsignaal en een koersdoel van 36 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B


EVS, Carrefour, Nestlé, Unilever

Carrefour

Over het eerste kwartaal van dit jaar maakte de Franse distributiegigant Carrefour beter dan verwachte omzetcijfers bekend door meevallende verkopen in Brazilië, Latijns-Amerika, Zuid-Europa en Taiwan, terwijl in China een heropleving voor de deur staat. Weliswaar daalde de omzet met 4,3%, tot 20,05 miljard EUR, een gevolg van de lagere benzineprijzen en ongunstige valutakoersen. Houdt men daar geen rekening mee, dan laat de omzet een stijging met 3,2% zien. In februari 2016 werd een bodem bereikt op 22,30 EUR, waarna de koers opveerde. Een doorbraak boven de weerstand op 26,40 EUR kan nieuw haussepotentieel vrijmaken.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


EVS, Carrefour, Nestlé, Unilever

Nestlé

De Zwitserse voedingsgigant Nestlé maakte een beter dan verwachte omzet bekend over het eerste trimester 2016. De omzet bleef stabiel op 20,9 miljard CHF, maar autonoom was er wel degelijk een groei met 3,9%, waarvan 0,9% te danken was aan prijseffecten. Voor heel 2016 mikt Nestlé op een autonome groei in de lijn van de 4,2% die vorig jaar werd behaald. Nescafé en Nespresso blijven prima presteren. De verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar zijn positief gestemd, want Nestlé verwacht een verder herstel. De laatste twee jaar schommelde de koers binnen nauwe marges. Op 70 CHF ligt steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


EVS, Carrefour, Nestlé, Unilever

Unilever

Ook de Brits-Nederlandse voedingsgroep Unilever werd geconfronteerd met de effecten van de deflatie. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 2%, tot 12,5 miljard EUR. Valuta-effecten hadden een negatieve impact van 7,1%. Filtert men die uit, dan groeide de kwartaalomzet met 4,7%. De marktposities in de vier kernactiviteiten van Unilever zijn versterkt. Topman Polman herhaalde de doelstelling om in 2016 in volumes sterker te groeien dan de markt. Unilever keert een dividend van 0,3201 EUR per aandeel uit over het eerste kwartaal. De trend van het aandeel blijft tot nader order stijgend. Op 40 en 38 EUR ligt steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content