Cofinimmo, Exmar, Gimv, Pfizer

Het Amerikaanse Pfizer neemt Allergan over. Die megaovername is de grootste van dit jaar en de grootste in de farmasector ooit.

Cofinimmo

De vastgoedgroep Cofinimmo verkocht het kantoorgebouw Livingstone II aan het Schotse beleggingsfonds Aberdeen European Balanced Property Fund voor 60 miljoen EUR. Cofinimmo bezat het gebouw sinds 2002 en na een renovatie, die werd afgerond in 2014, werd het gebouw verhuurd aan de Europese Commissie voor een termijn van vijftien jaar. Het rendement van 4,28% op de transactie werd positief onthaald. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat de koers van het aandeel is gestegen. Technisch blijft de trend van het aandeel à la hausse gericht. Op 90 EUR bevindt zich de laatste horizontale steun. Een doorbraak boven de top van 112 EUR genereert een sterk technisch aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Exmar

De gasrederij Exmar sloot een contract met Swan Energy Limited voor de bouw van een lng-terminal in de Indiase deelstaat Gujarat. Het is een belangrijk project met een waarde van 900 miljoen tot 1 miljard USD. De aandeelhouders van Exmar reageerden enthousiast op het nieuws en stuwden de koers 5% hoger. Ook de analisten zagen het nieuwe contract zitten. Het kan evenwel nog tot de eerste helft van 2016 duren voor de uiteindelijke investeringsbeslissing zal worden genomen. Na de vorming van een dubbele bodem op 8 EUR eind september 2015 trok de koers van Exmar sterk aan. De trend is stijgend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Gimv

Tijdens het eerste halfjaar boekte Gimv een nettowinst van 65 miljoen EUR. Daarbij verkocht de Vlaamse investeringsmaatschappij veel meer (150 miljoen EUR) dan het investeerde (40 miljoen EUR). Door de talrijke verkopen zit de groep op een mooie berg cash van 208 miljoen EUR. De nettoactiefwaarde van Gimv per aandeel bedraagt 43,09 EUR. De trend van het aandeel blijft à la hausse gericht. Op 40 EUR ligt een horizontale steunzone, terwijl een doorbraak boven de top van 45,25 EUR een sterk technisch koopsignaal geeft.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Pfizer

Het Amerikaanse Pfizer neemt Allergan over voor een bedrag dat Allergan waardeert op 160 miljard USD. Deze megaovername is de grootste van dit jaar en de grootste in de farmasector ooit. Technisch neemt het kleinere Allergan Pfizer over en door die constructie kan Pfizer zijn hoofdkwartier verplaatsen naar Ierland, waar de winstbelasting aanzienlijk lager is dan in de Verenigde Staten. De aandeelhouders van Allergan, de maker van anti-rimpelmiddel Botox, krijgen 11,3 aandelen in het nieuwe bedrijf, terwijl de aandeelhouders van Pfizer één oud aandeel kunnen ruilen voor één nieuw. Opvallend was dat beide aandelen terrein verloren na de aankondiging.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Cofinimmo, Exmar, Gimv, Pfizer
Cofinimmo, Exmar, Gimv, Pfizer
Cofinimmo, Exmar, Gimv, Pfizer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content