Cofinimmo, D’Ieteren, Retail Estates, Alibaba Group Holding

De Amerikaanse beurswaakhond SEC opende een onderzoek naar de boekhoudpraktijken van de Chinese Alibaba Group Holding, die zich bezighoudt met e-commerce.

Cofinimmo

De vastgoedgroep Cofinimmo telde 31 miljoen EUR neer voor het gebouw Kunst46, op de hoek van de Kunstlaan en de Belliardstraat in de Europese wijk van Brussel. Het gebouw grenst aan Kunstlaan 47-49, waarvan Cofinimmo al de eigenaar is. Op middellange termijn denkt de groep eraan de gebouwen Kunst 46-49 gezamenlijk te ontwikkelen. De jongste jaren investeerde Cofinimmo vooral in zorgvastgoed, dat met 43% zelfs belangrijker is geworden dan de oorspronkelijke kernactiviteit van kantoren (39%). Technisch blijft de koers van het aandeel zich à la hausse ontwikkelen. Een doorbraak boven de top van 112 EUR genereert een aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Cofinimmo, D'Ieteren, Retail Estates, Alibaba Group Holding

D’Ieteren

Over de eerste drie maanden van 2016 boekte D’Ieteren een hogere omzet. Het zag zijn omzet met 4,6% stijgen. Bij de autodivisie nam de omzet met 1% toe, terwijl de afdeling Belron, beter bekend als Carglass, de omzet met 8,5% zag groeien, waarvan 6% autonoom. In de Verenigde Staten klom de omzet zelfs met dubbele cijfers. Voor heel 2016 verwacht de groep nog altijd een bescheiden autonome omzetgroei, ondanks negatieve markttrends in Europa. Voorts mikt D’Ieteren op een licht lager of stabiel operationeel resultaat uit voortgezette activiteiten. De trend van D’Ieteren is sterk stijgend. Op 38 EUR ligt de eerste horizontale steunzone van enig belang.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Cofinimmo, D'Ieteren, Retail Estates, Alibaba Group Holding

Retail Estates

Tijdens het boekjaar 2015-2016, dat op 31 maart afliep, behaalde Retail Estates, de specialist in winkelvastgoed, degelijke resultaten. Het nettohuurresultaat klom met 17%, tot 61,68 miljoen EUR, al was dat vooral te danken aan de uitbreiding van de portefeuille met 19,55%, tot iets meer dan 1 miljard EUR. De nettoactiefwaarde per aandeel bedroeg 56,66 EUR, zodat het aandeel met een premie van zowat 40% noteert. Het brutodividend werd met 3,23% opgetrokken, tot 3,20 EUR per aandeel, de twaalfde verhoging op rij. Voor het lopende boekjaar mikt Retail Estates op een nieuwe dividendverhoging tot 3,30 EUR per aandeel. De trend blijft sterk opwaarts gericht. Op 75 EUR ligt een redelijke steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Cofinimmo, D'Ieteren, Retail Estates, Alibaba Group Holding

Alibaba Group Holding

De Amerikaanse beurswaakhond SEC opende een onderzoek naar de boekhoudkundige praktijken van het Chinese Alibaba Group Holding, dat zich bezighoudt met e-commerce. De SEC zou kijken naar het logistieke netwerk Cainiao, waarvan Alibaba 47% van de aandelen bezit. De analisten zijn het oneens over de mogelijke impact van het onderzoek, maar de beleggers stuurden het aandeel na het nieuws bijna 10% lager. De Amerikaanse beurskrant Barron’s berichtte vorig jaar al negatief over het aandeel. Op 60 USD werd vorig jaar en in februari van dit jaar een dubbele bodem gevormd. Een doorbraak boven de top van 85 USD genereert een technisch aankoopsignaal.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content