Befimmo, KBC, AirFrance KLM, Nestlé

De resultaten van de vastgoedgroep Befimmo, die is gespecialiseerd in kantoren, overtroffen de verwachtingen.

Befimmo

De resultaten van de vastgoedgroep Befimmo, die is gespecialiseerd in kantoren, overtroffen de verwachtingen. De winst per aandeel bleef stabiel op 3,89 EUR (tegen 3,90 EUR), terwijl de huurinkomsten licht toenamen, tot 139,5 miljoen EUR. Het dividend per aandeel blijft behouden op 3,45 EUR. Ook voor dit jaar mikt Befimmo op een ongewijzigd dividend, al verwacht het een lichte daling van de winst per aandeel (3,77 EUR). De volgende twee jaar zou die opnieuw moeten stijgen. De bezettingsgraad ligt met meer dan 94% hoog voor kantoorgebouwen. CEO De Blieck stelt dat de druk op de huurprijzen in Brussel aanhoudt, maar hij verwacht beterschap. Het aandeel vormde een bodem op 48,50 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Befimmo, KBC, AirFrance KLM, Nestlé

KBC

Over 2015 presenteerde de Vlaamse bank- en verzekeringsgroep KBC cijfers die onder de verwachtingen van de analisten bleven. In het vierde kwartaal daalde de nettowinst van 1,26 miljard EUR tot 862 miljoen EUR. Een stuk van de verklaring is een afschrijving van 344 miljoen EUR op de dochterondernemingen in Slowakije en Bulgarije door strengere lokale kapitaalvereisten die de winstgevendheid aantasten. Voor 2016 laat KBC zich bijzonder voorzichtig uit door de ultralage rentestanden en de volatiliteit op de markten. Technisch keerde de trend naar dalend. Op 50 EUR ligt weerstand en op 45 EUR steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Befimmo, KBC, AirFrance KLM, Nestlé

AirFrance KLM

Voor de eerste maal sinds 2008 knoopte de luchtvaartgroep AirFrance KLM aan met nettowinst door de opeenvolgende herstructureringen en de gedaalde brandstoffenprijzen. Over 2015 boekte AirFrance KLM een nettowinst van 118 miljoen EUR, tegenover een nettoverlies van 225 miljoen EUR in 2014. Het exploitatieresultaat klom van een verlies van 129 miljoen EUR naar een winst van 816 miljoen EUR. De beleggers konden die cijfers smaken en ze catapulteerden de koers 12% hoger. Toch laat de luchtvaartgroep zich voorzichtig uit over 2016 door de talrijke onzekerheden. Technisch werd de trend opnieuw stijgend na de doorbraak boven 7,90 EUR. Daar ligt de eerste steun gevolgd door nieuwe steun op 7 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C


Befimmo, KBC, AirFrance KLM, Nestlé

Nestlé

De beleggers reageerden ontgoocheld op de cijfers over boekjaar 2015 die de Zwitserse voedingsreus Nestlé bekendmaakte. De omzet steeg met 4,5%, als geen rekening wordt gehouden met desinvesteringen en valuta-effecten, maar dat was het zwakste cijfer sinds 2009 en het lag onder de langetermijndoelstelling. Een gedeelte van de verklaring is de veranderde vraag in China en de politieke onrust in Azië. Nestlé kampt daarnaast met prijsconcurrentie in Europa en een vertraging in de opkomende markten. Voor dit jaar mikt de groep op een organische groei rond 5%. Op de grafiek zijn tekenen van topvorming te zien, al ligt op 70 CHF een stevige horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content