Argen-X, Genticel, BinckBank, Netflix

De winst die BinckBank in het eerste kwartaal van 2016 boekte, viel zwaar tegen.

Argen-X

Het biotechbedrijf Argen-X, gespecialiseerd in de ontwikkeling van antilichamen tegen kanker en ernstige auto-immuunziektes, maakte bekend dat het gaat samenwerken met de Amerikaanse reus AbbVie voor de ontwikkeling van de molecule ARGX-115. De totale vergoeding kan oplopen tot 685 miljoen USD, plus royalty’s in dubbele cijfers als de molecule een geneesmiddel wordt. Argen-X krijgt in ieder geval al een eerste betaling van 40 miljoen USD. Dat betekent goed nieuws voor het bedrijf met een cashpositie van iets meer dan 50 miljoen EUR. Argen-X, dat in juli 2014 naar de beurs kwam, heeft er al een mooi parcours op zitten en de trend blijft tot nader order à la hausse gericht.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C


Argen-X, Genticel, BinckBank, Netflix

Genticel

De biotechgroep Genticel, dat een notering heeft op Euronext Parijs, kan nog altijd hoop koesteren voor het vaccin GTL001, dat wordt ontwikkeld tegen kankers veroorzaakt door het humane papillomavirus (HPV), dat aanleiding kan geven tot baarmoederhalskanker. Dat blijkt in ieder geval uit de resultaten van een fase II-studie die onlangs werden bekendgemaakt en die statistisch significant waren. Eerdere resultaten voor het middel Pro-Cervix die in januari 2016 werden vrijgegeven, vielen tegen en zorgden voor een sterke koersdaling. Echt in hoerastijl reageerden de beleggers niet, maar de koers van het aandeel baande zich een weg boven de weerstand – nu een steun – op 5 EUR, waarbij de trend keerde tot stijgend. Op 6 EUR bevindt zich nu de volgende weerstand.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


Argen-X, Genticel, BinckBank, Netflix

BinckBank

De winst die BinckBank in het eerste kwartaal van 2016 boekte, viel zwaar tegen. De belangrijkste oorzaak was het lagere aantal transacties, die terugvielen van 2,7 miljoen tot 2,1 miljoen. In België daalden ze zelfs met 36%, tot iets meer dan 185.000 door de speculatiebelasting. De totale inkomsten van BinckBank namen met 24% af, tot 36,7 miljoen EUR, terwijl het gecorrigeerde nettoresultaat halveerde van 16,4 miljoen EUR tot 8,5 miljoen EUR. De groep werkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. De koers kreeg een sterke opdoffer na het nieuws, waarbij de laatste steun op 5,45 EUR onder druk werd gezet.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Argen-X, Genticel, BinckBank, Netflix

Netflix

In het eerste trimester 2016 slaagde de Amerikaanse groep Netflix, die streamingdiensten aanbiedt, erin 6,74 miljoen nieuwe abonnees aan te trekken, 2,23 miljoen in de Verenigde Staten en 4,51 miljoen over de rest van de wereld. In totaal telt Netflix nu 81,5 miljoen gebruikers. Voor het tweede kwartaal gaat de groep uit van 2,5 miljoen nieuwe klanten, maar die prognose viel tegen en zorgde voor een koersdaling met bijna 10%. De groep behaalde een winst van 27,66 miljoen USD, of 0,06 USD per aandeel. Netflix krijgt concurrentie van onder meer Amazon. Volgens traditionele maatstaven is het aandeel peperduur. De technische trend keerde tot dalend. Op 90 en 80 USD liggen de eerste steunzones.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content