Ackermans & van Haaren, Ageas, Galapagos, Wal-Mart Stores

Soms geven kwartaalresultaten aanleiding tot grote koersschommelingen. Dat overkwam het aandeel van het Amerikaanse Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld.

Ackermans & van Haaren

In het eerste kwartaal van 2016 presteerden de meeste divisies van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) prima, met uitzondering van de bouwdivisie CFE. Bij de baggerdochter DEME bleef het orderboek goed gevuld met 3,098 miljard EUR. Wel verwacht AvH voor DEME een licht lagere omzet over heel 2016. CFE rekent erop om het volledige boekjaar zonder de bijdrage van DEME met winst af te sluiten. De afdeling private banking presteerde naar behoren, terwijl Sipef een hogere omzet boekte. AvH blijft voorzichtig voor heel 2016 door de economische onzekerheid. Technisch keerde de koers naar dalend. Een daling onder de steun op 110 EUR kan nieuw baissepotentieel vrijmaken.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Ackermans & van Haaren, Ageas, Galapagos, Wal-Mart Stores

Ageas

Over het eerste kwartaal presteerde de verzekeraar Ageas, het voormalige Fortis, beter dan verwacht. Toch belandde de winst in de rode cijfers als gevolg van een schikking met Fortis die midden maart werd bekendgemaakt. Het verlies bedroeg 633 miljoen EUR tegen een nettowinst van 241 miljoen EUR. De groep spreekt over sterke operationele prestaties in alle sectoren, vooral dan bij de Aziatische en de Belgische operaties. Het premie-inkomen van Ageas dikte met 11% aan, tot 11,1 miljard EUR. De koers van het aandeel maakte een vreugdesprong na de publicatie van de cijfers. Op 32 EUR werd een dubbele bodem gevormd. Het is voorlopig nog te vroeg om van een trendommekeer te spreken.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Ackermans & van Haaren, Ageas, Galapagos, Wal-Mart Stores

Galapagos

Tot de aandelen die terug van weg zijn geweest, behoort de biotechwaarde Galapagos. Onlangs verhoogde de groep haar kapitaal via de uitoefening van warrants. Galapagos liet bij monde van CEO Van de Stolpe weten dat het kijkt naar overnames, vooral dan van Europese biotechbedrijven die een medicijn ontwikkelen dat al op patiënten wordt getest. Daarnaast denkt de groep aan het sluiten van licentieovereenkomsten met Amerikaanse bedrijven. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar rapporteerde Galapagos een kleine winst, terwijl de groep over een kaspositie van zowat 1 miljard EUR beschikt. De weerstand op 50 EUR begaf het. De koers kan nu verder stijgen richting 58 EUR. De trend is terug à la hausse gericht.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


Ackermans & van Haaren, Ageas, Galapagos, Wal-Mart Stores

Wal-Mart Stores

Soms geven kwartaalresultaten aanleiding tot grote koersschommelingen. Dat is het geval met het Amerikaanse Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld. Hoewel de cijfers zelf niet zo schitterend waren, focusten de beleggers op de betere prognoses voor het volgende kwartaal. De omzet steeg tot 15,9 miljard USD, maar de winst daalde van 3,34 miljard tot 3,08 miljard USD. Per aandeel werd 0,98 USD verdiend. Voor het volgende kwartaal mikt de retailgigant op een winst per aandeel tussen 0,95 USD en 1,08 USD, beter dan de verwachtingen van de analisten. In reactie op de cijfers steeg de koers van het aandeel met bijna 10%. De stijging boven 68 USD gaf een eerste technisch koopsignaal. Op 72 USD bevindt zich de volgende horizontale weerstandszone.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content