Vanaf 1 september 2010 wordt Daniel Akerson de nieuwe CEO bij de Amerikaanse autobouwer. Akerson is een lid van de raad van bestuur van GM. Ontslagnemend CEO Whitacre blijft wel voorzitter van GM tot eind 2010.

De 68-jarige "Big Ed" Whitacre kwam in juli 2009 aan boord bij GM, de maand dat de noodlijdende autobouwer uit gerechtelijk akkoord kwam. In december 2009 volgde Whitacre Fritz Henderson op als CEO. Whitacre slaagde erin GM weg van het nakende faillissement door enkele van de moeilijkste maanden uit de geschiedenis van het bedrijf te loodsen.

Uitgerekend vandaag maakte de autobouwer uit Detroit voor de tweede keer op rij kwartaalwinst bekend. In het tweede kwartaal boekte GM 1,3 miljard dollar winst. De kans bestaat er ook in dat GM opnieuw een beursgenoteerd bedrijf wordt.

Vanaf 1 september 2010 wordt Daniel Akerson de nieuwe CEO bij de Amerikaanse autobouwer. Akerson is een lid van de raad van bestuur van GM. Ontslagnemend CEO Whitacre blijft wel voorzitter van GM tot eind 2010. De 68-jarige "Big Ed" Whitacre kwam in juli 2009 aan boord bij GM, de maand dat de noodlijdende autobouwer uit gerechtelijk akkoord kwam. In december 2009 volgde Whitacre Fritz Henderson op als CEO. Whitacre slaagde erin GM weg van het nakende faillissement door enkele van de moeilijkste maanden uit de geschiedenis van het bedrijf te loodsen. Uitgerekend vandaag maakte de autobouwer uit Detroit voor de tweede keer op rij kwartaalwinst bekend. In het tweede kwartaal boekte GM 1,3 miljard dollar winst. De kans bestaat er ook in dat GM opnieuw een beursgenoteerd bedrijf wordt.