Crombez had vooral zware kritiek op de vergoedingsregeling voor onafhankelijke bestuurders. Onafhankelijke bestuurders kunnen nog altijd met aandelengerelateerde elementen worden vergoed, hoewel de "corporate governance"-code uitdrukkelijk stelt dat dit niet kan.

Het wetsontwerp werd volgens de sp.a'er precies op maat opgesteld op maat van één persoon: "Jean-Luc Dehaene zal als niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder bij AB Inbev een som van niet minder dan 1,9 miljoen onbelaste meerwaarden overgeschreven krijgen".

De wet lijkt volgens hem op maat gemaakt van een aantal bestuurders, "en dat in tijden dat een aantal andere zelf afstand doen van hun bonus".

Crombez had vooral zware kritiek op de vergoedingsregeling voor onafhankelijke bestuurders. Onafhankelijke bestuurders kunnen nog altijd met aandelengerelateerde elementen worden vergoed, hoewel de "corporate governance"-code uitdrukkelijk stelt dat dit niet kan. Het wetsontwerp werd volgens de sp.a'er precies op maat opgesteld op maat van één persoon: "Jean-Luc Dehaene zal als niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder bij AB Inbev een som van niet minder dan 1,9 miljoen onbelaste meerwaarden overgeschreven krijgen". De wet lijkt volgens hem op maat gemaakt van een aantal bestuurders, "en dat in tijden dat een aantal andere zelf afstand doen van hun bonus".