3 vragen aan Marnix Galle

Waarom zal de fusie van het innovatieve Allfin met het wat ouderwetse Immobel lukken?

"In de vijftien jaar dat ik bezig ben, denk ik alleen aan business: rendement en groei. Een professionele hr-, IT- of risicomanager? Dat vertraagt de business en kost bovendien geld. Met CEO Alexander Hodac en de professionals van Immobel, dat als beursgenoteerd bedrijf streng gecontroleerd werd, zal de compliance veel professioneler verlopen. Telefonie en de IT zijn al volledig geïntegreerd, de boekhouding vanaf het nieuwe boekjaar.

"Allfin had een eigen vermogen opgebouwd van zo'n 200 miljoen euro. Het had een eerbiedwaardige partner nodig met structuur, reflectie en DNA voor de overleving op lange termijn in zich. We rekenen erop dat het darwinisme op zijn best wordt. Na drie maanden blijkt al duidelijk dat deze fusie het beste is wat beide partijen kon overkomen. Met geduld gaan we dat bewijzen."

Hoe belangrijk is de familiale inbreng in het bedrijf?

"De familie is in de eerste plaats belangrijk als aandeelhouder. Wij verankeren, kijken naar de lange termijn en letten op de kleintjes. Familiale verankering maakt zo het verschil. Maar je moet het zo structureren dat je professioneel bent, anders wordt het snel een incestueus verhaal onder de kerktoren."

Hoe duurzaam is de huidige hausse in vastgoed?

"Ik zou eerder spreken van intense handel, zonder meldenswaardige prijsverhogingen in België. Er is een vlucht van particulieren naar beleggingswoningen, die nog wat rendement bieden. Toch zijn ze duur, dus is het oppassen geblazen. Vaste huurcontracten in kantoorgebouwen worden ook zeer duur verkocht, maar de stock is schaars en die evolutie heeft relatief weinig invloed op de hele markt."

CV

Geboren op 22 juli 1963

Studeerde economie aan Tulane University

Stages bij KBC, Generale Bank, Sheraton en ITT ( New York)

1987-1989: consultant bij Cegos

1992-2001: CEO All Build

2001-2016: CEO Allfin

2016-nu: voorzitter Immobel

Voorzitter Urban Land Institute België

Gehuwd met Michèle Sioen, drie zonen

Vrije tijd: zeilen, golf

Omzet: 400 miljoen euro

Werknemers: 94 werknemers

Vastgoedportfolio: 850.000 vierkante meter

Waarom zal de fusie van het innovatieve Allfin met het wat ouderwetse Immobel lukken? "In de vijftien jaar dat ik bezig ben, denk ik alleen aan business: rendement en groei. Een professionele hr-, IT- of risicomanager? Dat vertraagt de business en kost bovendien geld. Met CEO Alexander Hodac en de professionals van Immobel, dat als beursgenoteerd bedrijf streng gecontroleerd werd, zal de compliance veel professioneler verlopen. Telefonie en de IT zijn al volledig geïntegreerd, de boekhouding vanaf het nieuwe boekjaar. "Allfin had een eigen vermogen opgebouwd van zo'n 200 miljoen euro. Het had een eerbiedwaardige partner nodig met structuur, reflectie en DNA voor de overleving op lange termijn in zich. We rekenen erop dat het darwinisme op zijn best wordt. Na drie maanden blijkt al duidelijk dat deze fusie het beste is wat beide partijen kon overkomen. Met geduld gaan we dat bewijzen." "De familie is in de eerste plaats belangrijk als aandeelhouder. Wij verankeren, kijken naar de lange termijn en letten op de kleintjes. Familiale verankering maakt zo het verschil. Maar je moet het zo structureren dat je professioneel bent, anders wordt het snel een incestueus verhaal onder de kerktoren." "Ik zou eerder spreken van intense handel, zonder meldenswaardige prijsverhogingen in België. Er is een vlucht van particulieren naar beleggingswoningen, die nog wat rendement bieden. Toch zijn ze duur, dus is het oppassen geblazen. Vaste huurcontracten in kantoorgebouwen worden ook zeer duur verkocht, maar de stock is schaars en die evolutie heeft relatief weinig invloed op de hele markt."