Leemans werd door het nationaal bestuur van het ACV voorgedragen om Luc Cortebeeck op te volgen als voorzitter van de christelijke vakbond. Hij is de enige kandidaat.

Leemans (50) studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk - Arbeidershogeschool in Anderlecht. Na zijn studies ging hij aan de slag bij het ACV, als medewerker van de studie- en vormingsdienst van de centrale voor mijnnijverheid, energie, chemie en leder. In 1996 werd hij nationaal secretaris van die beroepscentrale. In 1999 werd hij benoemd tot nationaal secretaris van het ACV.

Leemans is ook lid en voorzitter van de algemene raad van de Creg, de federale energiewaakhond.

Uiteindelijk stemt de algemene raad van het ACV op 24 mei over de nieuwe voorzitter. Cortebeeck neemt eind 2011 afscheid als voorzitter van het ACV. Hij stond twaalf jaar aan het hoofd van de vakbond.

Leemans werd door het nationaal bestuur van het ACV voorgedragen om Luc Cortebeeck op te volgen als voorzitter van de christelijke vakbond. Hij is de enige kandidaat.Leemans (50) studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk - Arbeidershogeschool in Anderlecht. Na zijn studies ging hij aan de slag bij het ACV, als medewerker van de studie- en vormingsdienst van de centrale voor mijnnijverheid, energie, chemie en leder. In 1996 werd hij nationaal secretaris van die beroepscentrale. In 1999 werd hij benoemd tot nationaal secretaris van het ACV. Leemans is ook lid en voorzitter van de algemene raad van de Creg, de federale energiewaakhond. Uiteindelijk stemt de algemene raad van het ACV op 24 mei over de nieuwe voorzitter. Cortebeeck neemt eind 2011 afscheid als voorzitter van het ACV. Hij stond twaalf jaar aan het hoofd van de vakbond.