Zo praatlustig als een betonmolen

Zwijgen is goud, zal Luc Van Maercke gedacht hebben. Wat hij van zijn nieuwe job (CEO van Vooruitzicht) vindt, wilde hij ons niet vertellen.

Sinds 17 september leidt Luc Van Maercke (44) – niet de gelijknamige woordvoerder van de CD&V – het Antwerpse bouwbedrijf Vooruitzicht. In tegenstelling tot zijn flamboyante voorganger Peter Galliaert in het verleden weigert de nieuwe chief executive officer echter met Trends te praten.

Ondanks verschillende telefoontjes en e-mails met zijn medewerkers en zijn pr-bureau blijft de man, die vijftien jaar lang in de schaduw van Galliaert liep, zijn lippen stijf op elkaar houden. Zelfs een eenvoudig cv wordt niet vrijgegeven. Meer dan een persberichtje vol zelfverheerlijking kan er niet van af. Dat gaat zo: “Wij willen verder groeien waarin wij het beste zijn: stedelijke ontwikkelingen met een evenwichtige mix tussen wonen, werken, winkelen en recreëren. Hier ligt de trend, hierin hebben wij bewezen de beste te zijn. Wij beschikken over alle middelen om onze doelstellingen waar te maken: we hebben de juiste mensen, de vereiste knowhow en een uitstekende reputatie. We beschikken over een ontwikkelingsportefeuille die bij de grootste in Vlaanderen kan worden gerekend en perfect aansluit op onze strategie.”

Maar de communicatie is nul. En dat is niet bepaald een troef voor projecten van publiek-private samenwerking (PPS), waarin Vooruitzicht zich verder wil profileren. Nochtans is de familiale groep (geconsolideerde omzet: 50 miljoen euro) een sterke middenmoter in de sector. Op haar referentielijst staan twee bekende Antwerpse projecten: Het Land van Hop en de Hippodroom. Via dochter PX3 Development hoopt Van Maercke aan het Galgenweel een terrein van 40 hectare te kunnen ontwikkelen. Maar daar rijst een probleem van bodemvervuiling.

Galliaert blijft wel lid van de raad van bestuur, waar Jean-Louis Duplat – gewezen topman van de Commissie voorBank- en Financiewezen ( CBF) en de Erkenningscommissie van Aannemers – met de voorzittershamer zwaait. Ook Peter de Sutter, eigenaar van de jeansproducent Polo uit Aalter, zetelt als externe bestuurder in het familiebedrijf.

Luc Van Maercke (44).

Was: operationeel manager projectontwikkeling bij Vooruitzicht.

Is: gedelegeerd bestuurder van Vooruitzicht.

Vrije tijd: geen, voor zover bekend.

E.P.

Op de referentielijst van Vooruitzicht staan bekende Antwerpse projecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content