VIRTUEEL KANTOOR

Dankzij virtuele kantoren en ontelbare diensten maakt internet het werk (soms) heel wat makkelijker.

CONTACTOFFICE

www.contactoffice.be

Een virtueel kantoor biedt vele voordelen, zoals ContactOffice ten volle aantoont. Op de site kan de gebruiker zijn agenda en zijn elektronische post bijhouden én documenten opslaan. ContactOffice heeft al drie jaar ervaring en omvat ook een aantal praktische snufjes, zoals de dagelijkse verzending van uw agenda-afspraken per sms. De 100 % Belgische dienst wordt ook in Frankrijk verkocht en kan gesynchroniseerd worden met andere toepassingen, zoals een agenda op de pc (Outlook) of op de organizer (Palm- of pocket-pc).

De dienst is vooral interessant voor particulieren, zelfstandigen en KMO’s. De grotere bedrijven beschikken doorgaans over hun eigen instrumentarium. Als ze bereid zijn een aantal fikse beperkingen in de koop te nemen, kunnen gebruikers ContactOffice gratis uittesten. Om er evenwel nuttig gebruik van te maken, moet een abonnement (van 5 tot 50 euro per maand) genomen worden. ContactOffice biedt ook de mogelijkheid om te werken in open of privé-groepsverband, waarbinnen documenten gedeeld kunnen worden en in forums gediscussieerd kan worden.

Doorgaans wordt ContactOffice gecommercialiseerd via partners (zoals Fortis Bank). De Brusselse onderneming geeft de voorkeur aan die distributievorm boven de directe verkoop.

+ Nuttige dienst die erg gunstig evolueert.

– Om de site echt interessant te maken, ontbreekt nog een dienst of optie om op afstand te bewaren.

TELEFOONGIDS

www.infobel.com

www.127.be

Het on-linetelefoonboek. Met stratenplan.

EEN ZWEEM VAN CULTUUR

www.citaten.net

www.citationsdumonde.com

www.quotationspage.com

Om een goed citaat te vinden om ergens in een tekst of conversatie te schuiven. Nederlands, Frans en Engels.

VIND HET BEDRIJF

www.top100000.be

Betaaldienst met een gratis gedeelte (adres, omzet enz.) over Belgische bedrijven.

DE ABSURDE WERELD VAN DE ONDERNEMING

www.dilbert.com

Volstrekt nutteloze site, behalve dan wanneer u wil begrijpen wat er allemaal voor bizars kan omgaan in een bedrijf.

TELEWERKEN

www.alcatel.be/telework/nl

www.tijdvoortelewerk.be

Sites van Alcatel en de KU Leuven met interessante tips over telewerken.

VERZEKERDE BEWARING

www.osidis.com

www.bluebackup.be

www.nightbackup.com

Computers mogen dan wel stabieler geworden zijn, ongelukjes zijn niet uit te sluiten. Het volstaat dat een virus binnendringt of dat een laptop de grond opdondert en weg zijn alle gegevens. Bovendien heeft niet iedereen voldoende geduld om dag na dag zijn belangrijkste data op te slaan op een cd. Daarom bieden een aantal bewaardiensten aan om uw informatie bij hen op te slaan via het net. Met een kabel- of ADSL-verbinding is dat zelfs een makkelijke en transparante formule. Het draait immers allemaal automatisch. Bovendien slaan dergelijke diensten ook de oudere bewaarde versies van uw documenten in hun geheugen op. Ze zijn wel niet gratis en kosten een twintigtal euro per gebruiker en per maand.

+ Automatisch. Waardevol voor professio neel gebruik. Nightbackup is het goedkoopst, maar Amerikaans.

– Nog vrij duur.

VERTALING

europa. eu. int/eurodicautom/Controller

www.systransoft.com/

Hebt u een korte tekst of een zinnetje te vertalen? Dan biedt het Franse bedrijf Systran u een demo aan met een indrukwekkend aantal talencombinaties (Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees enz.). Erg handig om een zinnetje in een e-mail te schuiven. De site Eurodicautom van de Europese Commissie vertaalt enkel woorden, maar is wel een stuk vollediger omdat hij alle talen van de Unie omvat.

+ Praktische en kosteloze diensten.

– Het Europees systeem, Eurodicautom, werkt wat stroever.

VERBUIGEN EN SYNONIEMEN ZOEKEN

www.leconjugueur.com

elsap1.unicaen.fr

Ook al is er de spellingcorrectie van Word, dan nog is een ruggensteun voor verbuigingen en synoniemen in vreemde talen nooit weg. Een goed woordenboek heb je best altijd bij de hand. De eerste site draait zowel in het Frans als in het Engels en het Spaans, de tweede û voor de synoniemen û enkel in het Frans.

+ Zeer doeltreffende en snelle instrumenten.

– Minimalistische presentatie.

Raphael Cockx / raphael.cockx@trends.be / Bruno Leijnse / Robert van Apeldoorn / robert.van.apeldoo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content