KIJK EN KIES

Woningbouw Verelst, een dochter van Verelst uit Putte bij Mechelen, beschikt momenteel over vier kijkwoningen, in Hove, Turnhout, Meise en Wommelgem (vanaf juni ’95). Het gaat telkens om een vrijstaande woning in een andere stijl (modern, amerlook, cottage), maar wel uit de prijsklasse tussen 3,5 en 4,5 miljoen frank, het marktsegment waarin Woningbouw Verelst zich vooral manifesteert. In 1994 bouwde Verelst 200 woningen, villa’s en appartementen, zowat de helft meer dan het jaar tevoren. 1993 was dan ook een echt krisisjaar, terwijl de lage rente van 1994 veel bouwlustigen ertoe aanzette haast te maken met hun bouwplannen.

Ludo Hannes van Woningbouw Verelst merkt op dat bouwers in de meeste gevallen iets meer dan het standaardaanbod vragen. Logisch : in dat aanbod zit bij Woningbouw Verelst een keuken van slechts 100.000 frank, een badkamer van 80.000 frank en vloer van 1000 frank per m². Niet direkt de grote luxe. De meeste bouwers eisen meer, en betalen dan ook meer.

WOONCENTER.

Eén van de redenen hiervoor is ongetwijfeld het bezoek dat ze brengen aan het Wooncenter Verelst, een soort permanente Batibouw van 7000 m² langs de E19 in Mechelen. De verantwoordelijken van Woningbouw Verelst zochten een oplossing voor de moeilijkheden die hun verkopers hadden om klanten de keuzemogelijkheden op gebied van materialen en afwerking aanschouwelijk voor te stellen. Het antwoord was het Wooncenter.

In plaats van een tijdrovend bezoek aan verschillende leveranciers van gevelstenen, badkamers, keukens, en ramen en deuren, volstaat nu één bezoek aan het Wooncenter. Hier werd het hele aanbod samengebracht. Een investering van Verelst die echter dadelijk rendeert. Kijken doet immers kopen. Wie wil er nog die goedkope, maar erg sobere badkamer na het zien van enkele luxevoorbeelden die spijtig genoeg iets meer kosten ? En de mooiste gevelsteen is toch wel de duurste, zeker.

Het Wooncenter is dus naast een dienst aan de klanten ook een winstgevende zaak. Het dienstenpakket wil Verelst in de toekomst trouwens verder uitbouwen. Via het Immo Video-systeem (een on-line-systeem waarop meerdere makelaars zijn aangesloten) zou de klant bij Verelst in de toekomst ook terecht moeten kunnen voor de keuze van een bouwgrond in de gemeente naar keuze. Voorlopig staat echter een te beperkt aanbod aan gronden op het Immo Video-systeem deze droom in de weg.

Dichter bij de werkelijkheid staat een totaalpakket van begeleiding voor kandidaat-bouwers. Hiervoor zocht en vond Verelst toenadering tot het Leuvense initiatief van de Immotheker. Die begeleidt bouwers op juridisch, fiskaal en financieel vlak. Weldra dus ook vanuit het Wooncenter in Mechelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content