Bentley's bestaat zes jaar. Dat is in Oostende, waar de eethuizen komen en gaan, een hele prestatie. Bentley's is een vaste waarde met een trouw cliënteel, dat afkomt op de intimiteit van de eetzaal, de persoonlijke bediening van charmeur Jean-Philippe Susilovic en de seizoengebonden bereidingen van chef-kok David Dewaele. Het decor met de zwarte muren, de zwarte vloer en de zwarte zeteltjes is tijdloos, een beetje chic en toch zonder pretenties. Aan de voorkant geeft de eet...

Bentley's bestaat zes jaar. Dat is in Oostende, waar de eethuizen komen en gaan, een hele prestatie. Bentley's is een vaste waarde met een trouw cliënteel, dat afkomt op de intimiteit van de eetzaal, de persoonlijke bediening van charmeur Jean-Philippe Susilovic en de seizoengebonden bereidingen van chef-kok David Dewaele. Het decor met de zwarte muren, de zwarte vloer en de zwarte zeteltjes is tijdloos, een beetje chic en toch zonder pretenties. Aan de voorkant geeft de eetzaal uit op een beschut straatterras. Dewaele is voor Oostendse fijnproevers geen onbekende. Hij had vroeger een gastronomisch eethuis aan de Kaai, waar hij al liet proeven dat hij kan koken en weet wat lekker is. Op de kaart primeren klassiek geïnspireerde gerechten, zoals gamba's uit de oven (18 euro), vol-au-vent (23 euro), krokante kalfszwezeriken (36 euro) en zeetongetjes uit de boter (26 euro). Daarnaast zijn er meer gewaagde suggesties, die inspelen op het marktaanbod. Er is een lunch (17,90 euro), een ontdekkingsmenu van drie gangen (39 euro) of vier gangen (49 euro) en een Menu Populair met garnaalkroketten, gebakken tongetjes en een dessert van de chef (36 euro). Wij werden vergast op een reeks verzorgde welkomsthapjes, zoals gandaham met meloen, goujons van gepaneerde visreepjes met tartaarsaus en een minisandwich met mousse van gerookte paling. Als voorgerecht kozen wij tapas Bentley's (21 euro), samengesteld uit drie proevertjes van de kaart: garnaalkroket in een bros frituurjasje, ravioli van langoustine met krokante prei in geurige kreeftenjus en Secreto Iberico-ham met ganzenlever, radijs, appel, raketsla en chips. Daarbij kwam een gracieus glaasje Vigna di Gabri Contessa Entellina DOC 2015 (6,5 euro). Het hoofdgerecht was de signatuurbereiding van de chef: verse zeebaars, onder zoutkorst gegaard en zo aan tafel gepresenteerd (29 euro). Bij het delicate visvlees kwamen seizoengroenten, aardappelpuree en chardonnay-botersaus (29 euro). Bij dat gerecht was er een passend glaasje l'Arret Buffatte Vieilles Vignes, domaine Tinel-Blondelet, als minerale, goed gevulde Pouilly-Fumé 2014 (9 euro). De verzorgde en smakelijke maaltijd werd afgesloten met twee prijzige nagerechten: dame blanche van in huis gedraaid ijs met gesmolten chocolade en wat te ver doorgeslagen room (10,50 euro) en een vakkundig bereide moelleux van chocolade met rood fruit (11,50 euro). Pieter Van Doveren