Cocktails in Kasterlee

Het was tijd voor een opwaardering van de rustige gemeente Kasterlee, vond de 54-jarige Manuel Wouters. De cocktailshaker keerde terug naar zijn geboortedorp, waar hij de vijftig jaar oude tenniskantine overnam en herbouwde tot een restaurant in countryclubstijl met een wijn- en cocktailbar en een ijssalon. Wouters, die bekend werd met zijn cocktaildemonstraties op de tv-zender Njam!, leerde het beroep aan boord van de Queen Elizabeth. Twintig jaar geleden opende hij Sips, een bar in Antwerpen, waar hij een revival van de cocktail teweegbracht.

Wouters en zijn tweelingbroer verzorgen ook de verdeling in de Benelux van de limonades van het merk Fentemans, waarvan vorig jaar 3 miljoen flesjes over de toog gingen. Ze verkopen daarnaast nog de spirits van Sips, zoals de Sips-gin, die in de topjaren goed was voor 80.000 flesjes, organiseren workshops, cateren en verkopen boeken.

Over Mill Hill is tot in de details nagedacht. Het clubhuis kreeg een façade van eik en een chique en warme inrichting met eersteklas materialen en designmeubels. De verlichte bar met een brede toog, de zwarte wijnkast en de open keuken uit roestvrij staal brengen de gepaste sfeer om aangenaam en ontspannen te tafelen.

Manuel Wouters ging voor Mill Hill in zee met de kinderen van zijn broer. De keuken wordt bewaakt door de 21-jarige nicht Stien, die in de leer ging in restaurant Moer in Amsterdam. De ijsmakerij is het domein van neef Wolf, die een roomijsstage in Bologna volgde. Het gebruik van eersteklas producten en de grote porties rechtvaardigen de prijzen. Wij begonnen met fingerfood. Tempura van seizoensgroenten kwam met een sausje van yoghurt en bieslook (7,50 euro). Rauwkost van rammenas, venkel en wortelsoorten kwam met een paprikatapenade (7,50 euro). Er waren twee hoofdgerechten. Het vlees van aan het spit bereide Mechelse koekoek (22,50 euro) was ver doorgebakken en verscheen met prima frieten (2,50 euro) en een slaatje zonder vinaigrette (2,50 euro). Gekorste tonijn lag in het bord met gesmolten boter en halve tomaatjes en werd vergezeld door een kommetje met zwarte pasta (28 euro). We sloten af met een prima dame blanche en een coupe Mill Hill van cornflakes-ijs en warme chocolade (beide 7,50 euro). De chef is jong en er is nog ruimte voor vervolmaking.

Mill Hill

Doornboom 2

2460 Kasterlee

Doorlopend geopende keuken

Maandag en dinsdag gesloten

Kader: chique countryclubstijl

Onthaal: gedreven jonge mensen

Keuken: betere brasserie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content