3 vragen aan Eric Meyvis

Voorzitter Vriendenkring van de Troost

Wat doet Kunst in de Troost?

“We zijn een vriendengroep, opgericht in 1995, om de restauratiewerken aan de zeventiende-eeuwse kerk van de Zusters Karmelietessen Onze Lieven Vrouw van Troost in Vilvoorde te helpen financieren. Al twintig jaar organiseren we een kooptentoonstelling met kunstwerken in het slotklooster. Dit jaar zijn 25 kunstenaars geselecteerd. Met Kunst in de Troost lokken we op zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 mei kunstliefhebbers en erfgoedliefhebbers.”

Hoe hebt u de zusters kunnen overtuigen hun pand open te stellen voor het publiek?

“Ze zochten steun om fondsen te werven voor de restauratie, want het gebouw was in slechte staat. Twintig jaar geleden stelde we ons tot doel een miljoen Belgische frank bij elkaar te sprokkelen, nu mikken we op 25.000 euro. Tijdens het jaar bezoeken we tentoonstellingen en maken we een selectie van artiesten die interessant kunnen zijn voor de koopexpo. Intussen krijgen we ook sollicitaties.”

Hoe ver staat de restauratie?

“Vrij ver. Het volgende project is het orgel, dat ook in verval was. We heropenen het in oktober met een concert. Dit jaar stelden we ook een dichtbundel samen, onder meer met teksten van een zuster.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content