Na een fikse winstdaling tijdens het eerste halfjaar zet de Zwitserse luxehorlogemaker Richemont het management aan de deur. Zowel topman Richard Lepeu (64) als financieel directeur Gary Saage (56) verlaten volgend jaar de onderneming, maakt de fabrikant van Cartier en Montblanc vrijdag bekend.

Ook bij de lagere managementniveaus en binnen de raad van bestuur worden veranderingen doorgevoerd. Het is daarbij de bedoeling dat de verantwoordelijkheden worden verdeeld om sneller op de uitdagingen in de luxe-industrie te kunnen reageren, luidt het.

Opmerkelijk is dat CEO Richard Lepeu, die in maart 2017 opstapt, niet wordt vervangen. Op die manier krijgt Johann Rupert, die het bedrijf in 1988 oprichtte, opnieuw controle over Richemont.

"Rupert klimt opnieuw in het zadel en houdt de zaak draaiende, terwijl er gedelegeerd zal worden in termen van activiteiten en merken," aldus Jon Cox, analist bij Kepler Cheuvreux.

Richemont zag de operationele winst tijdens het eerste halfjaar met 43 procent dalen tot 798 miljoen euro. Onder de streep zakte de nettowinst met goed de helft tot 540 miljoen euro. (WSJ/BO)

Na een fikse winstdaling tijdens het eerste halfjaar zet de Zwitserse luxehorlogemaker Richemont het management aan de deur. Zowel topman Richard Lepeu (64) als financieel directeur Gary Saage (56) verlaten volgend jaar de onderneming, maakt de fabrikant van Cartier en Montblanc vrijdag bekend.Ook bij de lagere managementniveaus en binnen de raad van bestuur worden veranderingen doorgevoerd. Het is daarbij de bedoeling dat de verantwoordelijkheden worden verdeeld om sneller op de uitdagingen in de luxe-industrie te kunnen reageren, luidt het. Opmerkelijk is dat CEO Richard Lepeu, die in maart 2017 opstapt, niet wordt vervangen. Op die manier krijgt Johann Rupert, die het bedrijf in 1988 oprichtte, opnieuw controle over Richemont. "Rupert klimt opnieuw in het zadel en houdt de zaak draaiende, terwijl er gedelegeerd zal worden in termen van activiteiten en merken," aldus Jon Cox, analist bij Kepler Cheuvreux. Richemont zag de operationele winst tijdens het eerste halfjaar met 43 procent dalen tot 798 miljoen euro. Onder de streep zakte de nettowinst met goed de helft tot 540 miljoen euro. (WSJ/BO)