Uber zegt dat het in verschillende steden in Vlaanderen de vraag naar ritten heeft zien groeien, gebaseerd op het aantal mensen dat de afgelopen maanden de app heeft geopend en gesprekken met chauffeurs.

Omwille van de coronapandemie heeft Uber een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd. Zowel passagiers als chauffeurs moeten tijdens de rit een mondmasker dragen en bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven.

Zo worden alle gebruikers er via de app voortdurend aan herinnerd dat ze hun handen moeten wassen of ontsmetten en de ramen open moeten houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. 'Partnerchauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft voertuigen uitgerust met polycarbonaat scheidingswanden', klinkt het.

Uber maakt ook bekend 10.000 gratis ritten te subsidiëren voor ziekenhuispersoneel in Antwerpen, Leuven en Gent.

Uber zegt dat het in verschillende steden in Vlaanderen de vraag naar ritten heeft zien groeien, gebaseerd op het aantal mensen dat de afgelopen maanden de app heeft geopend en gesprekken met chauffeurs. Omwille van de coronapandemie heeft Uber een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd. Zowel passagiers als chauffeurs moeten tijdens de rit een mondmasker dragen en bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle gebruikers er via de app voortdurend aan herinnerd dat ze hun handen moeten wassen of ontsmetten en de ramen open moeten houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. 'Partnerchauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft voertuigen uitgerust met polycarbonaat scheidingswanden', klinkt het. Uber maakt ook bekend 10.000 gratis ritten te subsidiëren voor ziekenhuispersoneel in Antwerpen, Leuven en Gent.