Bij het nieuwe concern, dat Plus gaat heten, werken zo'n 40.000 mensen. Ook alle winkels zullen de naam Plus krijgen. Hoe lang de ombouw van Coop-winkels gaat duren is nog niet bekend.

Het samengaan van Plus en Coop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouder en door de ledenraden van de twee coöperaties. Begin 2022 zou de fusie afgerond moeten worden.

Met de samenvoeging willen Plus en Coop de concurrentie beter aangaan. Daarvoor is schaalgrootte nodig, stellen ze. Ook denken ze zo meer geld te kunnen besteden aan technologische vernieuwingen. Die vernieuwingen kosten veel geld en zijn door grotere partijen makkelijker op te brengen.

Naar eigen zeggen komen er wekelijks ruim 4,5 miljoen klanten in de supermarkten van het fusiebedrijf.

Bij het nieuwe concern, dat Plus gaat heten, werken zo'n 40.000 mensen. Ook alle winkels zullen de naam Plus krijgen. Hoe lang de ombouw van Coop-winkels gaat duren is nog niet bekend. Het samengaan van Plus en Coop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouder en door de ledenraden van de twee coöperaties. Begin 2022 zou de fusie afgerond moeten worden. Met de samenvoeging willen Plus en Coop de concurrentie beter aangaan. Daarvoor is schaalgrootte nodig, stellen ze. Ook denken ze zo meer geld te kunnen besteden aan technologische vernieuwingen. Die vernieuwingen kosten veel geld en zijn door grotere partijen makkelijker op te brengen. Naar eigen zeggen komen er wekelijks ruim 4,5 miljoen klanten in de supermarkten van het fusiebedrijf.