Het management van de Leuvense bierbrouwer AB InBev heeft dit jaar netto minstens 50 miljoen euro verdiend met de verzilvering van opties.

Dat blijkt uit de meldingen die de managers moeten doen aan de beurswaakhond FSMA, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Het is bekend dat de aanvullingen op het loon bij AB InBev erg royaal zijn.

Zo hield CEO Carlos Brito aan de transacties netto 18,3 miljoen euro over. Financieel directeur Felipe Dutra deed nauwe¬lijks voor hem onder met 16,5 miljoen euro. Ook andere managers van het bedrijf verdienden miljoenen aan opties: Sabine Chalmers cashte 9,9 miljoen euro, Claudio Garcia 5,5 miljoen euro en Stuart MacFarlane 485.000 euro. Jo Van Biesbroeck oefende geen opties uit, maar verkocht wel voor 4,4 miljoen euro aandelen, aldus nog de kranten. (KVDA)

Het management van de Leuvense bierbrouwer AB InBev heeft dit jaar netto minstens 50 miljoen euro verdiend met de verzilvering van opties.Dat blijkt uit de meldingen die de managers moeten doen aan de beurswaakhond FSMA, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Het is bekend dat de aanvullingen op het loon bij AB InBev erg royaal zijn. Zo hield CEO Carlos Brito aan de transacties netto 18,3 miljoen euro over. Financieel directeur Felipe Dutra deed nauwe¬lijks voor hem onder met 16,5 miljoen euro. Ook andere managers van het bedrijf verdienden miljoenen aan opties: Sabine Chalmers cashte 9,9 miljoen euro, Claudio Garcia 5,5 miljoen euro en Stuart MacFarlane 485.000 euro. Jo Van Biesbroeck oefende geen opties uit, maar verkocht wel voor 4,4 miljoen euro aandelen, aldus nog de kranten. (KVDA)