Winst Delhaize kan met ruim kwart zijn gedaald

Van de grote beursgenoteerde Brusselse bedrijven is Delhaize een achterblijver, deze distributieketen heeft de resultaten over het tweede kwartaal nog altijd niet gepubliceerd. Dat gaat echter volgende week gebeuren, meer bepaald op woensdag 22 augustus.

De cijfers worden voor opening van de beurs bekendgemaakt, waarna er om 15 uur een conference call wordt georaganiseerd. KBC Securities blikte even vooruit op de cijfers, waarbij in afwachting van hun bekendmaking een advies opbouwen en een koersdoel van 40 euro worden gehandhaafd.

Omzet kan met 3,60% zijn gestegen

Uitgaande van gelijkgebleven wisselkoersen kan de omzet volgens de analisten van KBC Securities over de verslagperiode met 3,60% zijn gestegen, dit dankzij de inbreng van Delta Maxi. Wat de vergelijkbare verkopen wordt in de VS een daling met 0,60% en in België een daling met 1% verwacht.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar daalde de REBIT van de groep met 17%, opnieuw uitgaande van gelijkgebleven wisselkoersen.

KBC Securities rekent voor het tweede kwartaal op een daling van de REBIT met 24%, terwijl de nettowinst zou uitkomen op 83 miljoen euro of een daling met 29% op jaarbasis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content