Wim Hoste (KBC Securities): “Beter dan verwachte top line evolutie bij Sioen”

Sioen industries maakte de resultaten van het eerste kwartaal bekend. Dit waren de hoogtepunten:

FINANCIELE RESULTATEN: groei zet door

Tijdens het afgelopen kwartaal realiseerde de Sioen Industries groep een groei van 15,0 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De netto omzet uit voortgezette activiteiten bedroeg 82,2 miljoen euro 2011 tegenover 71,5 miljoen euro vorig jaar. Dit is een verlenging van de prestaties van het boekjaar 2010, waarin we een omzetgroei van 15,9 % realiseerden.

COATING DIVISIE: garens, weefsels en technisch gecoat textiel

Deze divisie realiseerde in het eerste kwartaal van 2011 een omzet van 54,1 miljoen euro tegenover 45,6 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar of een groei van 18,5 %. Deze groei komt zowel uit de traditionele productlijnen als uit nieuw ontwikkelde producten zoals o.a. garens, weefsels en technisch textiel voor biogascontainers, opslag van meststoffen, ftalaatvrije sportmatten en geotextiel.

APPAREL DIVISIE: technische beschermkleding

Deze divisie realiseerde over het eerste kwartaal van 2011 een omzet van 22,9 miljoen euro tegenover 20,2 miljoen euro tijdens de vergelijkbare periode vorig jaar, of een omzetstijging van 13,3 %. De groei is zowel geografisch als producttechnisch verdeeld over de verschillende markten waarin deze divisie actief is.

CHEMICALS DIVISIE: pigmentpasta’s, inkten, vernissen, kleurpoeders en dispersies.

De omzet van Sioen Chemicals steeg van 12,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2010 tot 12,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011 (+ 4,7 %). Alle segmenten droegen bij tot deze groei. Zowel de markt van de technische pigmentpasta’s als de markt van de decoratieve inkten kenden een grote vooruitgang.

Wim Hoste (KBC Securities): “Ik zag een beter dan verwachte top line evolutie bij Sioen, op basis waarvan ik de omzetprognoses optrek. Het advies accumulate blijft gehandhaafd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content