Wall Street weet schade tot een minimum te beperken

De Amerikaanse beurzen noteren vandaag weliswaar in het rood, maar van grote bewegingen is zeker geen sprake. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen op tot in de buurt van een half procent. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie valt opnieuw terug onder 2%.

Vandaag is het een relatief rustige dag wat de bedrijfsresultaten betreft, hoewel de cijfers van American Express nog op komst zijn. Intel en IBM hebben niet echt kunnen overtuigen met de resultaten, wat zich vertaalt in iets lagere koersen. Van grote drama’s is echter zeker geen sprake. Yahoo blijft anderzijds goed op koers.

Morgen wordt opnieuw een belangrijke dag wat de resultaten betreft, terwijl volgende week het eigenlijke hoogtepunt volgt. Het resultatenseizoen valt tot dusver goed mee, maar het is nog te vroeg om al een totaalbeeld te krijgen.

IMF ziet grote economische risico’s

De groei voor de wereldwijde economie werd door het IMF iets naar boven bijgesteld van 3,3% naar 3,5% dit jaar en van 4% naar 4,1% volgend jaar. Dit komt volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral door hogere groei in de VS en Japan. De krimp in de eurozone dit jaar is met 0,3% iets minder dan de 0,5% die in januari werd voorspeld, voornamelijk door hogere groei in Duitsland en Frankrijk.

Ondanks de wat positievere inschatting ziet het IMF grote risico’s, vooral voor Europa. Daarom raadt het fonds meer verruiming aan door de ECB door middel van verdere renteverlagingen, het doorzetten van LTRO’s en opkopen van staatsobligaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content