Uitslag Franse verkiezingen gaat op Europese beurzen wegen

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen lager openen, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen doet links en rechts nogal wat vraagtekens rijzen.

Bovendien dreigt nu ook Nederland in een politieke crisis te belanden. Het kan dan ook interessant zijn om eens naar de Amsterdamse beurs te kijken.

Hoe ziet het technische plaatje er uit?

Hoe ziet na de voorbije weken het technische plaatje voor de Europese beurzen er uit? Dat varieert van land tot land, waarbij het significant is om te vermelden dat de Spaanse IBEX 35 Index op de chart duidelijk in een neerwaarts gerichte trend beweegt. Op andere beurzen is het plaatje minder duidelijk, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de analyse van de chart van de Amsterdamse AEX.

AEX in consolidatiepatroon

De AEX vormt na de recente flinke koersdalingen volgens ABN Amro een consolidatiepatroon. Er is risico dat er op 313,42 een lagere top is gevormd. Bevestiging daarvoor zou optreden wanneer de index vrijdag sluit onder eerste steun 304,04 (laatste bodem). In dat geval mag een verdere daling verwacht worden naar de onderkant van het eind vorig jaar ingezette trendkanaal.

Deze steunlijn loopt thans rond 297. Weet de index boven 313,42 te sluiten, dan is er eventueel nog ruimte voor een herstel richting weerstandszone 316,67 – 320,18. Uitbraak afwachten, zo stelt ABN Amro.

De AEX heeft in de afgelopen weken een correctieve fase ingezet die nog steeds niet afgerond is. Richtpunt (mogelijke steun) is de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Deze steunlijn komt thans binnen rond 297. Begeeft deze steunlijn het op basis van een weekslot, dan is horizontale steun 291,35 het volgende referentiepunt. Boven eerste weerstand 320,18 klaart de lucht wat op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content