Ter Beke verwacht nog steeds hoger resultaat

De omzet van Ter Beke lag in de eerste negen maanden van 2008 7,4 % hoger dan de omzet in dezelfde periode van 2007. Dit is voornamelijk te danken aan de opname in de consolidatie van de resultaten van het Nederlandse Berkhout Verssnijlijn, dat in september 2007 werd overgenomen.

Bij gelijke perimeter daalde de omzet van de groep lichtjes in de eerste negen maanden van 2008 omwille van de redenen die reeds werden aangegeven n.a.v. de publicatie van de halfjaarresultaten.

In het derde kwartaal bleven de verkopen in de zomermaanden juli en augustus onder de verwachtingen. In september evolueerden de verkopen opnieuw positief, zowel in de divisie vleeswaren als in de divisie bereide gerechten.

De gevoelige stijging van de grondstoffenprijzen drukte in het derde kwartaal 2008 verder op de marges, en dit vooral in de divisie vleeswaren. In de eerste negen maanden van 2008 kon de groep voor meer dan 2 miljoen EUR aan prijsstijgingen niet doorrekenen in de verkoopprijzen, wat een aantal maatregelen m.b.t. de kostenstructuur noodzaakte.

Indien de verkopen van het laatste kwartaal 2008 in lijn liggen met deze van voorgaande jaren en behoudens significante verslechtering van de marktomgeving, verwacht de groep dat het resultaat voor het volledige jaar 2008 het resultaat van 2007 zal overtreffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content