Punch International geeft LRM calloptie op aandelen Punch Powertrain

Punch International maakte vandaag bekend dat het een calloptieovereenkomst heeft gesloten met de investeringsmaatschappij LRM.

De overeenkomst betreft 69,57% van de aandelen van Punch Powertrain, OEM-ontwikkelaar en -producent van continu variabele transmissies (CVT’s) voor personenwagens, thans gehouden door Punch Motive nv (‘Punch Motive’), een 100 procent dochter van Punch.

LRM verkrijgt een calloptie op de aandelen van Punch Powertrain zodat een duidelijk kader wordt geschapen waarbinnen LRM ook andere investeerders kan aantrekken om de verdere groei van het bedrijf en diverse op stapel staande projecten te financieren.

LRM is reeds aandeelhouder van Punch Powertrain, sinds 6 mei 2009, voor 29,66% van het uitstaand kapitaal. De aandelen van de calloptie vertegenwoordigen 69,57% van het uitstaand kapitaal van Punch Powertrain, de resterende 0,77% wordt gehouden door leden van het management van Punch Powertrain.

De uitoefenprijs van de optie bedraagt in totaliteit 5 mio euro (1,01 euro per aandeel), waarvan 250.000 euro wordt betaald bij ondertekening van de calloptieovereenkomst.

De uitoefenperiode loopt tot en met 31 maart 2010. Daarnaast zal Punch Powertrain bij uitoefening van de calloptie zijn aandeelhouderslening van Punch Motive (een 100 procent dochter van Punch) ten bedrage van 3,6 mio euro plus interest betalen gedurende het boekjaar 2010.

De calloptieovereenkomst voorziet bovendien in een earn-out bij een eventuele exit van LRM binnen 10 jaar na de uitoefening van de calloptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content