Presidentskandidaten in VS maken zich op voor een tweede publiek debat

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen eens te meer stabiel tot iets lager openen, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent onder het slotniveau van afgelopen vrijdag. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting dat het resultatenseizoen deze week op volle snelheid komt.

Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Citigroup voor de opening van de beurs en van Intel na het sluiten van de beurs. Maar niet alleen de bedrijfsresultaten komen in focus, de presidentskandidaten in de Verenigde Staten maken zich op voor een tweede publiek debat.

Dat debat wordt morgen gehouden, president Barack Obama zal zijn achterstand ten opzichte van Mitt Romney moeten proberen in te halen.

Angela Merkel levert bijdrage aan het positieve sentiment

Een bijdrage aan het positieve sentiment werd volgens ABN Amro gegeven door Angela Merkel in haar bezoek aan Griekenland. Weliswaar stelde zij zich hier streng op, maar toch werd de deur opengezet voor eventuele versoepeling.

Later in de week werd dit meer duidelijk toen het IMF stelde dat economieën in zwaar weer van groeiprikkels moeten worden voorzien.

Zo gaf het IMF aan dat Griekenland meer tijd moet kunnen nemen voor het uitvoeren van de bezuinigingen. Dit is toch een behoorlijke ommezwaai van het eerdere regime.

Een bijkomend voordeel kan zijn dat ook de sterkere economieën zoals Duitsland en Nederland hun bezuinigen niet tot het bittere einde hoeven door te voeren. We zullen volgens ABN Amro de komende weken gaan zien wat de gevolgen zijn van deze ontwikkeling.

Technisch beeld

De AEX blijft nog altijd steken onder de weerstandzone rond 340,21 punten. Hier komen een oude top en een dalende trendlijn elkaar tegen (dubbele weerstand).

Zolang deze horde boven de markt hangt, blijft volgens ABN Amro het beeld op de weekgrafiek redelijk neutraal. Een nieuwe trending fase wordt pas ingezet wanneer de bandbreedte 311,25 – 340,21 op- of neerwaarts wordt verlaten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content