Koers Molycorp krijgt nogmaals flinke tip

De koers van de REE producent Molycorp kreeg volgens Royal Bank of Scotland opnieuw een flinke tik nadat het Amerikaanse bedrijf aankondigde nog maar eens een beroep te zullen doen op de kapitaalmarkten.

De nieuwe uitgifte is nodig want gezien de lager dan vooropgestelde kasstromen dreigt Molycorp anders in de loop van 2013 zonder geld te vallen.

De verwachte kostprijs voor het uitbreiden van de Mountain Pass mijn werd verhoogd van 1,2 miljard naar 1,42 miljard dollar.

Molycorp besliste om tot 345 miljoen dollar aan nieuwe aandelen en obligaties uit te geven. In augustus vorig jaar werd al eens 528 miljoen dollar opgehaald.

De nieuwe uitgifte omvat voor 230 miljoen dollar aan nieuwe aandelen en 115 miljoen dollar converteerbare obligaties.

De (voorlopige) productiecijfers van het vierde kwartaal lagen onder de verwachtingen. De verkochte volumes bedroegen amper 3.200 tot 3.400 ton terwijl op 6.100 ton werd gerekend.

Tot overmaat van ramp daalde ook de gemiddelde prijs per verkocht kilogram naar 18 tot 20 dollar tegenover nog 25 dollar in het derde kwartaal.

Molycorp verwacht dat Mountain Pass tegen halfweg dit jaar op kruissnelheid zal werken. Dit is volgens Royal Bank of Scotland ongeveer een half jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content